Anıtkabir'deki törene, İnönü Ailesi fertlerinin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay 2'nci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, milletvekilleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları katıldı. Törende, önce Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri İsen tarafından Atatürk'ün kabrine çelenk konuldu ve saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İsmet İnönü'nün kabrinin bulunduğu bölüme geçen heyette bulunan Cumhurbaşkanlığı adına Genel Sekreter İsen, Başbakanlık adına Bakan Yılmaz, Türk Silahlı Kuvvetleri adına Orgeneral Akar, CHP adına Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve ailesi adına İnönü'nün kızı Özden Toker, İsmet İnönü'nün kabrine çelenk koyup, saygı duruşunda bulundu. Tören, Özden Toker ile İnönü ailesine taziyelerini sunmaları ile sona erdi.

GÜl: CUMHURİYETİN TEMELLERİNİN ATILMASINDA MÜLİM ROL OYNAMIŞTIR

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise, 2'nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün milli mücadelenin zaferle sonuçlanmasında, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atılmasında ve Türkiye'nin gelişip kalkınmasında önemli rol oynadığını belirtti.

Gül, mesajında, İsmet İnönü'nün Türkiye Cumhuriyeti'nin İkinci Cumhurbaşkanı, Atatürk'ün dava ve silah arkadaşı olduğunu anımsatıp, büyük bir kumandan, seçkin bir devlet ve siyaset adamı olarak önemli görevler üstlendiğini ve Türkiye'ye değerli hizmetlerde bulunduğunu belirtti. Gül, İnönü'yü ebediyete intikalinin 39'uncu yıldönümünde rahmetle andığını, yakınlarına da bir kez daha başsağlığı dileklerini ilettiğini kaydetti.



ÜK(AY/İD)