Merkez Karatay İlçesi Nakipoğlu Mahallesi'nde oturan Ali Pay, geçen perşembe günü öğle saatlerinde kızları Esma Zehra ve Ayşe Çağlayan Pay'la gezmek için evden ayrıldı. Akşam eve dönmeyince durumdan şüphelenen eşi Ayşe Havva Pay, polise kayıp başvurusunda bulundu. Acı haber ise ertesi gün sabah saatlerinde Sille Barajı'ndan geldi. Baraj kenarında koyun otlatan çoban Mustafa Urgun, barajda iki çocuk cesedi bulunca polise haber verdi. Cesetlerin Esma Zehra ve Ayşe Çağlayan Pay'a ait olduğu belirlendi. Kıyıdan 3 metre açıkta, 2 metre derinlikte, kızlarının cesedinin yakınında Ali Pay'ın cesedine ulaşıldı. Sudan çıkıralın ceset, Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. İlk otopside üzerlerinde herhangi bir darp ve yara izi bulunmayan baba ve çocuklarının boğularak öldüğü belirlendi. Ali pay ve iki küçük kızı gözyaşları arasında son yulculuklarına uğurlandı. 

ÇOCUĞUN SIRTINDA TOPRAK İZLERİ VARMIŞ

Olayın ardından kardeşinin intihar ettiği yönünde iddialarda bulunulduğunu belirten Antalya'daki bir akaryakıt istasyonunda çalışan Mevlüt Pay, kardeşi ve iki yeğeninin ölümünün şokunu hala yaşadıklarını söyledi. İntihar söylentilerine tepki gösteren Mevlüt Pay,''Biz, kardeşim ve yeğenlerimin acısını yaşarken, kardeşimin intihar ettiği, iki çocuğunu suya attığı yönünde haberler çıktı. Bunlar asılsız haberler. O gün olay yerine giden ekiplerin amiri, bana intihar olayının olmadığını söyledi. Kesin sonucun adli tıp kurumundan gelecek raporda belli olacağını ama ilk belirlemelere göre büyük çocuğun ayağının kayıp suya düştüğünün, babasının panikle direk suya atlamasından boğulmuş olduğunu söyledi. Çocuğun sırtında toprak izleri de varmış. Kardeşim suya girmeseymiş çocuğu kurtaracakmış, direk suya atladığı için atladığı yer 2.5, 3 metre. Çıkartıldığı yerin derinliği de zaten o kadar'' diye konuştu.

CEP TELEFONUNU SATIP  ÇOCUKLARINA KUŞ ALMIŞ

Kardeşi Ali  Pay'ın doğayı ve balık tutmayı çok sevdiğini, sık sık Sille ve Apa barajlarına gittiğini söyleyen Mevlüt Pay, ''Kardeşim çocuklarını çok severdi. Yaklaşık 1 hafta önce cep telefonunu satıp çocuklarını kuş almış. Böyle bir baba çocuklarına kıyar mı? Kardeşim onurlu bir insandır. İntihar etti deyip, haber yapanlara dava açacağım. Adli tıp kurumundan raporun gelmesini bekliyorum. Çocuklarını gözünden kıskanan adam, çocuklarını nasıl suya atar'' dedi.

NE GEÇİMSİZLİK NE BORÇ

Kardeşinin 8 yıllık evli olduğunu ve olay günü eşiyle hiç tartışmadıklarını öğrendiğini aktaran Mevlüt Pay sözlerini şöyle sürdürdü:

''Marangoz olarak çalıştığı yer, sigortasız çalıştırdığı için işten ayrılmış. Bir süredir işsiz olduğu için maddi sıkıntısı olabilir ama intihara sürükleyecek kadar ne bir borcu, ne de bir aile içi geçimsizliği vardı. Zaten olaydan bir gün sonrada bir mobilyacıda işe başlayacaktı. İşe başlamadan çocuklarını gezdirmek istemiş ''



HD(İA/AK)