İddiaya göre, Özlem Arık iki yıl kadar önce Yumurtalık İlçesi'nde yaşayan halasının evinin anahtarlarını çalıp, yedeklerini yaptırdı. Özlem Arık yedek anahtarı sevgilisi Ragıp Ucun'a verdi. Ragıp Ucun ile arkadaşları Tayfun Yalçın ve H.K, girdikleri evde değerli eşyaları çaldı. Halasının evi soyulduktan bir süre sonra erkek arkadaşının başka kadınla ilişkisi olduğunu öğrenen Özlem Arık, olayı polise anlatarak Ragıp Ucun ile suç ortaklarının yakalanmasını sağladı.

İŞKENCE YAPIP, AHIRIN YANINA GÖMDÜLER

Hırsızlık suçlamasıyla gözaltına alınan Ragıp Ucun ile arkadaşları, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yakalanmalarına Özlem Arık'ın neden olduğunu öğrenen Ragıp Ucun, intikam almaya karar verdi. Bir süre cezaevinde yatıp, tahliye olan üç arkadaş, iki ay önce intikam planlarını uyguladı. Adana'dan zorla otomobile bindirdikleri Özlem Arık'ı, Ragıp Ucun'un amcası Zafer Ucun'a ait olan ve kimsenin oturmadığı eve kapattı. Özlem Arık'a günlerce işkence yapan üç arkadaş, genç kızı domuz bağı ile boğarak öldürdü. Özlem Arık'ın cesedini de Ceyhan'ın Kılıçlı Köyü'nde toprağa gömdü. Daha sonra cesedin bulunacağını düşünen Ragıp Ucun, buradan çıkarıp, aynı ilçedeki Üçdut Köyü'ne götürdü ve çürüdüğünde kokusunun hissedilmesi için ahırın arkasına gömdü.

Adana'ya dönen Ragıp Ucun ile suç ortakları yaklaşık bir ay önce de karıştıkları gasp olayı nedeniyle tutuklandı. Özlem Arık'ın kaybolması ile ilgili başvuru olmadığı için de cinayet üç kişi arasında sır olarak kaldı.

HIRSIZLIK SORGUSUNDA CİNAYET ŞÜPHESİ

Hırsızlık Bürosu ekipleri, şehirde meydana gelen olaylarla ilgili sürdürdüğü soruşturmada, kimliği gizli tutulan bir şüpheliyi gözaltına aldı. İfadesinde 16 olayın aydınlatılmasını sağlayan şüpheli, sorgu sırasında "Ragıp Ucun ile iki arkadaşı, sevgilisi Özlem'i ortadan kaldırmayı planlıyordu. Öldürülmüş olabilir" diye bilgi verdi.

Şüphelinin itirafı üzerine Asayiş Şubesi'nden Cinayet, Kayıp Kişiler, Gasp ve Hırsızlık Büro Amirliği'nde görevli polislerden özel bir ekip kuruldu. Cezaevindeki Ragıp Ucun ve suç ortakları savcının izniyle tekrar sorgulandı. Şüpheliler suçlamayı kabul etmedi. Şüphelilerin yakınları da tek tek sorgulandı. Kısa süre sonra da Özlem Arık'ın işkenceyle öldürüldüğü saptandı.

BİR METRELİK ÇUKURA GÖMMÜŞLER

Özlem Arık'ın cesedini aramak için harekete geçen ekipler, Ragıp Ucun'un akrabalarına ait olan Ceyhan'ın Üçdut Köyü'ndeki evde arama yaptı. Jandarma ekipleriyle birlikte kazı çalışması yapan özel ekip, Özlem Arık'ın cesedini evin avlusunda bulunan ahırın arka duvarının yanında toprağın bir metre altında buldu. Ceyhan Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesinin ardından domuzbağı ile boğularak öldürülen Özlem Arık'ın cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.