Yetkililerin kendilerini savcı, polis, avukat, istihbaratçı olarak tanıtan veya 'ödül kazandınız, para kazandınız, cihaz kazandınız' diyen kişilere inanılmaması, bu yöndeki telefonlara ve gelen mesajlara itibar edilmemesi yönündeki uyarılarına rağmen vatandaşlar dolandırılmaya devam ediyor. Iğdır’da da İl Emniyet Müdürlüğü'ne giden esnaf Yaşar Kızılkaya, 2 bin 500 lira dolandırıldığını belirterek şikayetçi oldu. Yaşar Kızılkaya, iş yerinde bulunduğu sırada cep telefonunun çaldığını, arayan kişinin "Ben emniyet müdürüyüm. Seni savcıyla görüştüreceğim" diyerek başka bir kişiyle görüştürdüğünü, bu sırada arkadan telsiz sesleri geldiğini söyledi. Yaşar Kızılkaya, şunları anlattı:

"Telefonu olan diğer kişi, 'Ben savcıyım. Senin banka hesaplarını takip altına aldık. Senin hesabından terör örgütüne para transferi yapıyorlar. Tespit ettiğimiz şahıslar senin kimlik bilgilerinden sahte kimlik çıkartıp, senin isminle PKK'ya para aktarıyor. Biz de bunu tespit ettik. Bu şahıslar senin bankadaki hesabını boşaltmak istiyorlar, bu hesabı biz devlet garantisi altına alacağız. Hemen bankaya git parayı oradan boşalt ve en yakın bir bankaya git ve vereceğimiz hesaba yatır' dedi. Ben polisin bu konularda halkı uyardığını söyledim. Polisin astığı broşürde 'Kimseye para transferi yapmayın, para göndermeyin’ dediğini hatılattım. O da 'Evet o afişi biz tüm bankaların önlerine astık. Biliyoruz. Sen bize güven. Sakın telefonu kapatma' dedi. 6 saat o kişiyle telefonum kapanmadan görüştüm. Bana hesap numarası verdiler. İnanıp hesap numarasını aldım ve 2 bin 500 lirayı buraya yatırdım. Bankadan çıkarken, bana 'Üzerinde başka para var mı?' diye sordular. Ben 'Yok' dedim. Savcı olduğunu söyleyen kişi, 'Sen bizim telefonumuzu bekle. Biz bu işi hallettikten sonra arayacağız. Zübeyda Hanım Bulvarı'na çık. Biz seni görüyoruz. Bankadan verilen dekontu çakmakla yak' diyerek telefonu kapattı."

'LOKANTAYA GİT BİZDEN YEMEK YE'

Yaşar Kızılkaya, bir gün sonra aynı kişinin, aynı numaradan kendisini yine arayarak, "Sen bizim için çok koşturdun. Bir günün boşa gitti. Git lokantaya bizden yemek ye. Sana paranla beraber 100 TL de yemek parası göndereceğiz" dediğini anlattı. Yaşar Kızılkaya, şöyle devam etti:

"Birkaç kez daha arayarak ‘Bekle paran uzun yoldan gelecek. Git Vali Konağı yolunda bekle paranı sana göndereceğiz' dediler. Gün boyu beklememe rağmen hiç kimse gelmeyince dolandırıldığımı anladım."

Polis, Yaşar Kızılkaya’nın şikayetinin ardından, dolandırıcıları yakalamak için çalışma başlattı.



SD(KS/COŞ)