İstanbul’da polise başvuran Soner Y.'nin (29) ailesi çocuklarının kaçırıldığını söyledi. Aile, oğullarının eski iş ortağı Sadık T.(28) tarafından kaçırıldığını ve hayatına karşılık bir ev istendiğini söyledi. Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olaydan sonra başlatılan soruşturmada polis, Soner Y.’yi bulmak için harekete geçti. Sarıyer’de bir eve baskın yapan polis, kaçırıldığı iddia edilen Soner Y., ile onu kaçırdığı iddia edilen Sadık T.’yi aynı evde televizyon seyrederken yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen iki kişinin ifadesinin alınmasıyla,  iflas edince "Kaçırıldım" ve "Kaçırdım” yalanını söyledikleri ortaya çıktı.


Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yapılan soruşturmada asker arkadaşı olan Soner Y., ile Sadık T.’nin birlikte market açmaya karar verdikleri, bu amaçla Soner Y.’nin ağabeyi adına 400 bin lira kredi aldıkları belirlendi. Bu alış veriş sırasında Soner Y.’nin ağabeyinin Sadık T.’den bir evi kendi üzerine yapmasını, borcu ödedikten sonra geri vereceğini söylediği öğrenildi. Bu teklifi kabul eden ve krediyi alan iki ortağın, daha sonra iflas ederek borcu ödeyemez hale geldikleri belirlendi. Sadık T.’ye ait evi geri alabilmek için kaçırma senaryosu hazırlayarak uygulamaya koyulduğu  öğrenildi.


Polis işlemleri tamamlanan Soner Y. ve Sadık T. hakkında yalan beyandan işlem yapıldı. Mahkemeye sevk edilen zanlılar pişman olduklarını söyledi. İki zanlı da serbest bırakıldı.