Orhan Gençoğlu yaptığı yazılı açıklamada acil olarak bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini söyledi. Esnek ücret tarifesinin adaletsizliklere yol açtığını aktaran Gençoğlu, "Öte yandan bilet alırken aşırı detay sorulara yanıt istenmesi, sık sık Bursa-İstanbul seyahati yapan ihracatçılar için zaman kayıplarını ve sıkıntıları beraberinde getiriyor. Zamanı son derece kıymetli olan bizler için bu tür uygulamalar son derece olumsuz bir etken" dedi.

Gençoğlu ayrıca, "İDO’nun yaptığı taban ve tavan bilet fiyatları arasında çok büyük farkların olması, araca şoföre ve ayrı bilet istenmesi, cam kenarı ve koridor farklılıkları diğer işletmelere de kötü örnek oluşturuyor. Bunları göz önünde bulundurarak hareket etmek gerekiyor" diye konuştu.

İDO web sayfasının kullanım elverişsizliği nedeniyle internet üzerinden ve telefonla çağrı merkezinden bilet alınamadığı, bu nedenle son anda yüksek ücretler ödeyerek bilet almak zorunda kalındığını savunan Gençoğlu, Rekabet Kurumu başta olmak üzere yetkililerin bu adaletsizliğe bir an önce çözüm bulması gerektiğini vurguladı.

Mevcut durumu kötüye kullandığı gerekçesiyle, İDO’yu Rekabet Kurumu’na şikayet etmek gerektiğini vurgulayan Koordinatör Başkan Gençoğlu, bu konuda kamuoyunun büyük duyarlılık gösterdiğini ve bütün halinde hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.



NG(FK/İD)