Bilgisayar korsanları tarafından saldırıya uğrayan sayfa, uluslararası Anonymous hacker grubunun simgesi olan Guy Fawkes maskeli bir fotoğraf ile İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in fotoğrafının yer aldığı bir kolajla açıldı. Yaklaşık bir saat grubun mesajıyla açılan site, daha sonra kapatıldı. İlerleyen saatlerde bakanlık yetkililerinin çabalarıyla düzeltilen

site normale döndü.

TAKLA'YA DA GÖNDERME

İçişleri Bakanlığı bilişim yetkililerinin uğraşları sonucu normale döndüğü belirtilen sayfada saldırı sonrası İdris Naim Şahin'e ve hükümete yönelik mesajlar yer aldı. Sayfada, Bakan Şahin'in Erzurum'u ziyareti sırasında bir vatandaşa 'Nereden bileyim sevindiğini, takla at veya oyna da görelim' sözlerine de gönderme yapıldı.

DOSYALAR ELİMİZDE TEHDİDİ

Grup, İçişleri Bakanlığı dosya sistemindeki tüm belge ve dosyaları yedeklediğini öne sürerken, saldırı sonrası 'Suçsuz insanları RedHack diye almaya devam edersen yayınlarız! Bakalım sen mi oynayacaksın, halk mı? Göreceğiz' mesajı yayınlandı. İçişleri Bakanlığı yetkilileri, yapılan saldırıyı doğrularken, çalışmalar neticesinde saldırıya uğrayan sitenin veritabanındaki sıkıntının giderildiği ve normale döndüğü belirtildi. 

Siber saldırı sonrası Ankara Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçlarıyla Mücadele ekipleri çalışma başlattı. Daha öncede de bu grupla ilgili çalışma yapan ekip, 16 kişiyi gözaltına almıştı.



FK (AY/RT)