İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Batman'da bölgedeki 10 ilin valisiyle güvenlik toplantısı yapmak ve Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü hizmet binasının temel atma törenine katılmak için Batman'a geldi. Bakan Şahin, Batman'a beraberinde Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Diyarbakır 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Recep ile geldi.

Bakan Şahin'i havaalanında Batman Valisi Yılmaz Arslan, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Siirt Valisi Ahmet Aydın, Mardin Valisi Turhan Ayvaz ve Şırnak Valisi Vahdettin Özkan karşılarken, çocuklar çiçek verdi. Bakan Şahin'in havaalanından valilik binasına zırhlı araçla giderken, kentte sıkı güvenlik önlemleri alındı.

Batman Valiliği'nde şeref defterini imzalayan Bakan Şahin ve beraberindekilere teşekkür eden Batman Valisi Yılmaz Arslan, Özel Hareket Şube Müdürlüğü hizmet binasının temel atma töreni öncesinde, bölge valileriyle güvenlik değerlendirme toplantısının yapılacağını ifade etti.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Batman'da bir dizi incelemelerde bulunacağını ifade ederek, "Bölgedeki valilerimizle bugün bir değerlendirme toplantımız olacak. Batmanlılarla da buluşacağız. Tüm Batmanlıları sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Sağlıklı ve mutlu bir gelecek diliyorum. Batman, Güneydoğu'nun hızla gelişen önemli bir ilidir. İçişleri Bakanlığımızın ihtiyaçlarının tespitine yönelik kentte bir dizi incelememiz olacak. Ayrıca bölge valilerimizle bir değerlendirme toplantısını gerçekleştireceğiz" dedi.

Batman Valisi Yılmaz Arslan, Bakan Şahin'e Hasankeyf fotoğrafının yer aldığı tabağı hediye etti. Şahin, Hasankeyf'in Batman'ın en güzel ilçelerinden biri olduğunu belirterek, "Kültürlerin buluştuğu Hasankeyf'i sembolize eden bu anlamlı hatıraya teşekkür ediyorum" dedi.

Bakan Şahin, daha sonra bölgedeki 10 ilin valisiyle TÜPRAŞ Batman Rafinesi tesislerinde basına kapalı olarak yapılan güvenlik zirvesi toplantısına geçti. Toplantıya, Bakan Şahin'in yanı sıra Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Recep, Batman Valisi Yılmaz Arslan, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Siirt Valisi Ahmet Aydın, Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Muş Valisi Ali Çınar, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve Elazığ Valisi Muammer Erol katıldı.