Okmeydanı'nda yaşayan 200 kişi, Kentsel Dönüşüm ve Afet Yasası'nı protesto etmek için saat 13.30'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı. Ellerinde “Evimizi yıktırmayacağız", “Rant için değil, halk için plan", "Afet yasası geri çekilsin" şeklinde yazılı pankartlar bulunan grup, "Okmeydanı bizimdir, bizim kalacak", "Susma sustukça sıra sana gelecek", "Evimize, barkımıza sahip çıkalım" şeklinde slogan attı. Bu sırada çok sayıda çevik kuvvet ekibi belediye önünde önlem aldı.


PLANI REDDEDİYORUZ


Grup adına basın açıklaması yapan Rüstem Karakuş, "Bundan önceki kentsel dönüşüm örneklerinde gördük ki protokol yapılmayan hiçbir kentsel dönüşüm uygulaması orada yaşayan insanları memnun etmemiş. İnsanlar büyük zararlar görmüşlerdir. Tıpkı Sulukule'de, Tarlabaşı'nda ve ülkenin başka yerlerinde olduğu gibi. Protokol yapılan yerlerde sıkıntı yaşanmamıştır. Onun için ısrarla protokol yapmasını istememize rağmen bu yapılmadı. Yapılan planı reddediyoruz" dedi.


Basın açıklamasının ardından topluluk adına bir heyet, belediye yetkililerine itiraz dilekçesi sunmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne girdi. Yaklaşık 1 saat süren eylemin ardından grup olaysız şekilde dağıldı.


İY (MK) (FOTOĞRAF)