Nisan 2010'da meydana gelen olayda iddiaya göre Abdul A., arkadaşlarıyla birlikte gece girdiği hurda deposunda bekçinin el ve ayaklarını bağlayıp, 5 bin 500 lira değerindeki hurda bakır teli alarak kaçtı. Polisin yaptığı araştırma sonunda, olayın planlayıcısı oldukları belirlenen Abdul A. ve Adem C., kendilerine yardım eden 3 arkadaşlarıyla birlikte gözaltına alındı. Tutuklanan sanıklar hakkında, 'nitelikli yağma' ve 'mala zarar verme' suçlarından dava açıldı.

Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklardan 4'ü, daha önceki duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Bugün görülen karar duruşmasında tutuklu sanık Adem C. ile tutuksuz sanıklar Dursun C., Erhan C. ve Tayyar Ömer K. hazır bulundu. Diğer tutuksuz sanık Abdul A. ise katılmadı.

Sanıkların söz konusu suçu işledikleri kanaatine varan mahkeme Adem C.'yi 6.5 yıl, çalıştığı işyerini soyan Abdul A., Erhan C., Tayyar Ömer K.'yı 5 yıl 5 ay, Dursun C.'yi ise 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Salondaki sanıklardan Erhan C. ve Tayyar Ömer K., duruşma sonunda polis tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilirken, duruşmaya katılmayan Abdul A. için ise yakalama kararı çıkarıldı.



GG(EE/BT)