Merkez Seyhan İlçesi'nde Çakmak ve Pazarlar caddeleri üzerindeki mağazalarda bir hafta içinde 4 ayrı hırsızlık olayı yaşandı. İş yerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu'na bağlı ekipler, görüntülerde hırsızlık suçundan kaydı olan İzzettin G. ile kız kardeşi E.G.'nin mağazada bulunduklarını tespit etti. Kamera kayıtlarını ayrıntılı olarak inceleyen ekipler, İzzettin G.'nin mağaza çalışanlarını oyalarken, kız kardeşi E.G.'nin de masa ve kasa çevresinde bulunan para, cep telefonu ve dizüstü bilgisayarları çaldığını saptadı. Polis ekipleri, iki kardeşi Dumlupınar Mahallesi'nde yakaladı.

"MÜŞTERİ OLARAK GİRDİM"

Gözaltına alınan İzzettin G. hakkındaki suçlamayı kabul etmedi. Kamera kayıtları izletilen İzzettin G., "Kameralardaki görüntüler bana ait olabilir. Ben müşteri olarak girmişim. Kız kardeşim bir hata yapmışsa benim kabahatim değil. Öyle bir iş yaptığını görsem ve bilsem izin vermezdim zaten" diye savunma yaptı.

Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edilen E.G. ise hakkında düzenlenen evrakın ardından serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen İzzettin G. ise çıkarıldığı mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.