Konya Emniyet Müdürülüğü Hırsızlık Büra Amirliği ekipleri, kent merkezinde meydana gelen 34 hırsızlık olayı ile ilgili çalışma başlattı.  Ev, işyeri ve otomobillerden elektronik malzeme çalan şebeke üyelerini tesbit eden polis, yaklaşık 4 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından bugün saat 06.00 sıralarında eş zamanlı olarak operasyon düzenledi.

BASKINDA POLİS, ZİLİ VE KAPIYI ÇALDI

Daha önceden belirlenen adreslere yapılan baskında polis, etrafını sardığı evlerin zil ve kapılarını çalarak içeri girdi. Şüphelilerden M.Ö.'nün evine yapılan baskında kapıyı anne ve babası açtı. Evde yapılan aramada M.Ö.'ye rastlanılmadı.

EV BETON DUVAR, ÇİVİ VE TEL ÖRGÜYLE ÇEVRİLİ 

M.Ö.'nün evinin bahçesinin yaklaşık 1.5 metre yüksekliğinde beton duvar, üzerinde çivi ve tel örgüyle çevrili olması dikkat çekti. Polis, M.Ö.'nün yaklaşık 3 ay önce başka bir mahallede eşiyle birlikte ev kiraladığını saptadı. Bunun üzerine yeni adrese baskın düzenlendi. Polisi bahçe kapısında karşılayan M.Ö., adının Ramazan olduğunu, aranan şüphelinin komşusu olduğunu söyleyip yanıltmak istedi. Bu sırada şüpheliyi tanıyan polis, M.Ö.'yü gözaltına aldı.

Eş zamanlı yapılan operasyonda şebekenin lideri olduğunu öne sürülen A.Y. ile birlikte 1'i kadın toplam 14 kişi gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramada ise çalıntı olduğu belirtilen 2 televizyon, 2 motosiklet, yaklaşık 500 paket sigara, 30 bin lira değerinde çalıntı hurda malzemesi, 2 kol saati, bir miktar uyuşturucu hap ile hırsızlık olaylarında kullanılan demir kesme makası ele geçerildi. Şebekenin, 18 yaşından küçük 3 çocuğada zorla hırsızlık yaptırdığı iddia edildi.

Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen gözaltındaki 14 kişi, sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.



İA(İA/AAA)


-----

M.Ö.: Mehmet Özcan

A.Y.: Abdullah Yağız