Kocaeli polisinin yaklaşık 6 aydır izlediği hırsızlık çetesi, yapılan şok baskınla çökertildi. Polis kameralarının da kaydettiği sabaha karşı yapılan operasyonda, ekiplerin kapıların ziyyerini çaldıktan sonra uygunsuz durumda olanlar varsa kendilerine çeki düzen vermeleri ve bir odada toplanmaları istendi. Bir süre sonra girilen evde çocuklara da korkmamaları için şeker ve çikolata ikram edildi. Kamera yayıtlarında, baskın yapılan evin çocuklarının çikolatayı alınca sevinç içinde babalarının yanına koşmaları da yeralıyor.

100 BİN TL'LİK ÇALINTI ZİYNET EŞYASI

Polisin İzmit, Derince ve Körfez ilçelerinde bulunan 13 adrese yaptığı baskında, Salih T.Ş. (19), Cafer T. (19), Mehmet D. (19), Burak E. (19), Erhan Y. (36), Levent G.(35), Şükran Ö. (37) ve Hasan A. (47) gözaltına alındı. Çete üyelerinin yaşları 18'den küçük K.Ç., A.Ö., D.K., D.Ö.Ç. adlı 4 çocuğu da uyuşturucuya alıştırarak, hırsızlık ve torbacılık yaptırdığı öğrenildi.

Yapılan operasyonda 100 bin TL değerinde ziynet eşyası, 23 laptop, 2 fotoğraf makinesi, 12 cep telefonu, 9 kol saati 3 kurusıkı tabanca, 5 ruhsatsız tabanca, 312 uyuşturucu hap ele geçirildi.

ELEKTROŞOK DA KULLANIYORLAR

Operasyonda yakalanan malzemeler arasında biber gazı ve elektroşok aleti de dikkat çekiyor. Hırsızların bu koruma aletlerini zorda kaldıkları zaman çekinmeden kullandıkları iddia ediliyor. Zanlılar ifadelerinin alınması için İl Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. İfadelerinin tamamlanmasının ardından zanlılar adliyeye sevk edilecek.



EA,OU(MB/AAA)