Cumhuriyet Caddesi Esen Pasajı’ndaki elektronik mağazasının kapısını geçen pazartesi gecesi levyeyle açarak içeri giren 3 kişi, mağazadan dijital fotoğraf makinesi, 3 anfi, 5 müzik kolonu, 3 oto teybi çaldı. Daha sonra Zincirlikuyu Caddesi’nde bulunan cep telefonu tamircisine giren aynı şüpheliler, buradan da 7 cep telefonu, 16 sim kart ve bir dizüstü bilgisayar alarak olay yerinden uzaklaştı. İşyeri sahipleri, sabah dükkanlarını açmak için geldiğinde soyulduklarını fark ederek polise haber verdi.

Elektronik mağazasının güvenlik kameraları tarafından görüntülenen 26 yaşındaki G.K., 27 yaşındaki Ö.K. ve 22 yaşındaki Ö.Z., polis ekiplerince yakalandı. Şüpheliler, gözaltına alınarak Şehit Hayrettin Yesin Polis Merkezi Amirliği'ne getirildi. Evlerinde yapılan aramalarda ise işyerlerinden çalınan malzemeler bulunarak sahiplerine teslim edildi. Polis merkezinde ifadeleri alınan 3 kişi, işlemlerinin ardından dün gece çıkarıldığı adliyede hırsızlık suçundan tutuklanarak Kırklareli E Tipi Cezaevine konuldu.

GÜVENLİK KAMERALARI KAYDETTİ

3 kişinin hırsızlık anları, elektronik mağazasındaki güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde oldukça rahat davrandıkları görülen şüphelilerin işyeri kapısını levleyle açtıktan sonra içeride dolaşarak hırsızlık yapmaları kameralar tarafından saniye saniye görüntülendi.

Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.



AÜÜ(LK/BT)