İspir İlçe Jandarma Komutanlığı, aldığı duyum üzerine geçen 11 Eylül'de Madenköprübaşı Beldesi Meydanlı Mahallesi'ndeki Kemal Küçükmotor ve oğlu Yılmaz Küçükmotor'un evlerinde ve bahçelerinde arama yaptı. Operasyonda Kemal Küçükmotor ve eşi Töve Küçükmotor'un evinde gazete kağıdına sarılı kurutulmuş 54 gram kubar esrar ile komşuları Ayten Kurt ile ortak kullandıkları bahçede de saksı içerisinde dikilmiş 1 metre 20 santim uzunluğunda 2 kök hintkeneviri ele geçirildi. Yılmaz Küçükmotor'a ait evde ise 25 gram hintkeneviri tohumu ile 50 gram ağırlığında kenevir yaprağı bulundu. Gözaltına alınan şüphelilerden alınan kan örnekleri Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
5- 15 YIL HAPİS İSTEMİ

Erzurum Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 4 kişinin kanlarında uyuşturucu maddeye rastlanmadığına dikkat çekilek, şüphelilerin uyuşturucu madde ticareti ile uğraştıkları, elde edilen uyuşturucu maddeleri yetiştirdikleri ve satmak amacıyla bulundurdukları belirtildi. Haklarında 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenen Kemal Küçükmotor (65), eşi Töve Küçükmotor, oğlu Yılmaz Küçükmotor (38) ile komşuları Ayten Kurt (42) Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı.

MAHKEME HEYETİNİ GÜLDÜREN SAVUNMA

Mahkemede dinlenen 4 çocuk annesi Töve Küçükmotor, uyuşturucunun ne olduğunu bilmediğini söyledi. Soğan ektiği tarlasında bulduğu farklı tohumu eve getirip saksıya çiçek olarak diktiğini anlatan Töve Küçükmotor, savunmasında şunları anlattı:

"Uyuşturucu nedir bilmem. Evin önünde nane, domates ekmiştim. Bu bitki de onların arasında yetişmiş. Tanımam, anlamam ben. Bostanı sularken diğerleri arasında büyümüş. Nane ile birlikte karıştırdım. Baktım çok güzel kokuyor. Yemeklerde baharat olarak kullanacaktım. Oğlum, eşim de asla uyuşturucu kullanmaz." 

Sanığın bu sözleri mahkeme heyetini güldürürken, Başkan Erol Ofluoğlu, "Yedin mi? İyi ki yememişsin, yoksa uçardın" diye espri yaptı.
'BU DEVİRDE NİKAHSIZ ŞAŞANIR MI?'

sanık 2 çocuk annesi Ayten Kurt ise, nüfusta neden bekar göründüğünü soran Başkan Ofluoğlu'na kocasının ikinci eşi olduğunu bu nedenle resmi nikahının olmadığını söyledi. Bunun üzerine Başkan Ofluoğlu, "Gelmişsin 42 yaşına bu devirde nikahsız yaşanır mı?" diye sordu. Komşularıyla aynı bahçeyi kullandığını belirten Ayten Kurt, bahçedeki ota ilişkin bilgisi olmadığını, esrarın ne olduğunu bilmediğini söyledi. 
Kemal Küçükmotor ise sigara dahi kullanmadığını kaydederek,  "Olay ortaya çıktıntan sonra eşime sorduğumda 'yemeklere koku versin' diye etkiğini belirtti. Esrar olduğunu bilsem evden içeriye bile sokmazdım" dedi.

Sanıkların avukatı Tuncer Aktaş ise ekspertiz raporunda gramajın çok düşük olduğunu vurguladı. Avukat Aktaş, Erzurum'un bir çok köyde yabani olarak hint kenevirinin yetiştiğine işaret etti. Mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.



HP(KS/COŞ)