Olay, saat 14.00 sıralarında Hilvan'ın Sucuhan Köyü İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. Taşımalı eğitim gören ve yakın köylerden Sucuhan Köyü İlköğretim Okulu'na gelen öğrencilere, öğle yemeği olarak lahmacun ile ayran dağıtıldı. Verilen kumanyadan yiyen öğrencilerde bir süre sonra mide bulantısı, kusma, halsizlik ve baş dönmesi gibi şikayetler baş gösterdi. Bunun üzerine öğrenciler, okula çağrılan ambulanslar ile Hilvan Devlet Hastanesi'ne götürülmeye başlandı.

Bir anda çok sayıda öğrencinin aynı şikayette bulunması üzerine hastanedeki ambulanslar yetersiz kalınca, Şanlıurfa ve Siverek'ten ambulans takviyesi istendi. Ambulansların yanı sıra öğrenci servis araçlarıyla da hastaneye taşınan öğrencilere acil serviste müdahale edildi. Besin zehirlenmesi tanısı konan öğrencilere serum verilerek servislere alınmaya başlanırken, olayı duyan veliler de hastaneye akın etti. Hastane kapasitesinin yetersiz kalması üzerine okuldan yola çıkan öğrencilerin bulunduğu ambulanslar Siverek Devlet Hastanesi'ne yönlendirildi.

Acil serviste yapılan müdahale sonrası odalara alınan ve serumlarının bitmesini bekleyen öğrenciler, "Yemeğimizi yedikten sonra başımız döndü, midemiz bulandı, öğretmenlerimiz de bizi hastaneye getirdi" dedi.

Hilvan Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Hilvan ve Siverek'te 150 öğrencinin acil servise getirildiğini, tamamında besin zehirlenmesi tanısı konularak tedavilerine başlandığını ifade ederken, hiçbir öğrencinin hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi. Öğrencilerin yediği lahmacun ve ayrandan Tarım Müdürlüğü görevlileri tarafından numuneler alınarak, tahlil yapılmak üzere Adana Hıfzısıhha Laboratuarına gönderildi.

Zehirlenme nedeniyle Sucuhan Köyü İlköğretim Okulu'nda eğitime ara verilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.



MU (HK/AAA)