İlçede sürdürülen 'Dumansız Hava Sahası' kampanyası çerçevesinde 100'üncü Yıl Atatürk Meydanı'nda açılan stantta halka balon, şapka ve sigaranın zararlarının anlatıldığı el broşürleri dağıtıldı. Standa gelenlere sigarayı bırakma çağrısında bulunan görevliler, sigaranın maddi ve manevi zararları konusunda bilgi verdi.

Standı ziyaret eden Hilvan Kaymakamı Uğur Sezer ve Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık da, kampanyaya destek verip, vatandaşlara sigarayı bırakmaları yönünde çağrıda bulundu. Hilvan Kaymakamı Uğur Sezer, "Hepimiz geleceğimiz ve sağlığımız için dumansız hava sahasını destekliyoruz. Kampanya kapsamında kahvehanelerde ve insanların yoğun bulundukları ortamlarda sigara yasağıyla ilgili denetimlerimizi sıkı tutacağız. Sigarasız sağlıklı bir nesil yetiştirme çabasındayız. Bunun neticesinde de sigaraya bağlı hastalıklar azalacak ve sağlık harcamaları en aza inecek" diye konuştu.

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık da kampanyayı desteklediklerini ve halkı sigarayı bırakmaları konusunda ikna çabası içerisinde olduklarını ifade etti.



MU(HK/CK)