Hisarardı Köyü’nde çiftçilikle uğraşan Mehmet Ali Kurt’a (50) ait tek katlı evde henüz belirlenemeyen nedenle saat 14.00 sıralarında yangın çıktı. Fatma-Mehmet Ali Kurt’un çiftinin 26 yaşındaki kızı Özlem Kurt, dışarı fırlayarak yardım istedi. Annesi Fatma Kurt’un (46) tarlada çalıştığını, babasının ise içerde kaldığını belirten Özlem Kurt “Babamı kurtarın” diye feryat etti. Yangından haberdar olan Fatma Kurt da koşarak eve geldi. Bu sırada Yatağan Belediyesi ile GELİ Müessese Müdürlüğü itfaiye ekipleri ile Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı arazözler yangına müdahale etmeye başladı.

Fatma Kurt, tarlaya gittiğinde eşinin uyuduğunu söyleyince itfaiye ekipleri zor anlar yaşadı. Ekipler yangına müdahale ederken evin çatısı da kısmen çöktü. Anne kızın feryatları yürekleri dağlarken, yangını kontrol altına alan itfaiye ekipleri, içerde Mehmet Ali Kurt’un cesedini aramaya başladı. Aramalara rağmen ceset bulunamadı.

Bu sırada ailenin yakınlarından biri Yatağan’daki akrabalarını telefonla arayarak durumu bildirdi. Telefondaki kişinin Mehmet Ali Kurt’u Yatağan garajında gördüğünü ve konuştuğunu söylemesi üzerine herkes derin bir nefes aldı. Jandarma yangınla ilgili soruşturma başlattı. 



CY (İÖ/RT)