Mithatpaşa Mahallesi Merdiven Sokak'taki yamaçta önceki gün akşam saatlerinde heyelan meydana geldi. Kayan toprak, taş parçalarından yapılan istinat duvarını yıkarken, alt tarafta bulunan 2 çocuk sahibi 26 yaşındaki Aynur ve 33 yaşındaki Suat Akgül çiftinin tek katlı evlerinde de hasara neden oldu. Taş ve tuğla parçaları, evin tavan bölümünü yıkarak içeriye girdi.

Yamaçtaki hareketliliği erken fark eden komşularının uyarısıyla heyelandan 15 dakika önce evden dışarıya çıkan Akgül ailesi ve çevre sakinleri büyük panik yaşadı. İşsiz olan  Suat Akgül, komşularının da yardımıyla toprağın kaydığı yamaca naylon örttü. Kendi imkanlarıyla heyelanı durdurmaya çalıştıklarını belirten Suat Akgül, korkudan evde oturamadıklarını, komşularında kaldıklarını söyledi. Aynı yerde yeniden heyelan oluşmasından korktuklarını anlatan Suat Akgül, yetkililerden önlem alınmasını istedi.

Aynur Akgül ise komşularının uyarısıyla heyelandan önce 1 yaşındaki oğlu Mertcan'ı da alarak dışarıya çıktığını belirtti. Akgül, "Odasında çocuğumu uyutuyordum. Komşular geldi ve duvarın çökmek üzere olduğunu söylediler. Dışarıya çıktık, 15 dakika sonra heyelan oldu. Taşlar oğlumu uyuttuğum odaya girdi. Komşular uyarmasaydı üzerimize gelecekti taşlar. Ev oturulacak gibi değil. Komşuda kalıyoruz. Yardım istiyoruz" diye konuştu.



GG(EE/BT)