Elmatepe Mahallesi'ndeki binanın alt tarafında bulunan bahçede 2 yıl önce toprak kayması başladı. Heyelanla birlikte binanın duvarlarında ince çatlaklar oluştu. Topraktaki kaymaların devam etmesi üzerine son dönemde binadaki çatlaklar derinleşirken, tabanında kayma oldu. Bunun üzerine 2 yıldır binada korku içinde yaşayan 4 aile, evlerini boşalttı ve aynı mahallede kiraladıkları evlere yerleşti.

Daha önce belediye ekiplerinin inceleme yaptığı binayı, dün de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri inceledi. Ekipler, binayla ilgili tutanak tutup, durumu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne (AFAD) bildireceklerini söyledi.

AFAD'ın da binada inceleme yapacağı belirtilirken, ev sahipleri duruma tepki gösterdi. Binada oturanlardan 68 yaşındaki Nejla Delin, 40 yıldır oturdukları evden heyelan nedeniyle çıkmak zorunda kaldıklarını söyledi. Delin, "Başvurmadığımız yer kalmadı. Ama kimse bize sahip çıkmadı. Korkumuzdan sonunda evi boşalttık. Evi yaptıracak gücümüz de yok. Devletten yardım bekliyoruz" dedi.

Binada oturanlardan 46 yaşındaki Adnan Yıldız ise "Önceleri çatlaklar inceydi. Biz anlayamadık. Güçlendirme yoluna gittik. Evin altına su gitmesin diye beton döktük. Ama sonra kaymalar devam etti ve olayın heyelandan kaynaklandığını öğrendik, sonunda da evden çıkmak zorundak kaldık. AFAD'ın biran önce gelerek gerekli çalışmayı yapmasını istiyoruz" diye konuştu.



İÇ(EE/SS)