ADÜ Aydın Sağlık Yüksekokulu hemşirelik ve ebelik bölümleri son sınıf öğrencileri, Adnan Menderes Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende önce yemin etti, sonra da kep attı. Yemin ve kep atma töreni öncesinde ADÜ Aydın Sağlık Yüksekokul Müdürü Fatma Demirkıran hemşirelik ve ebelik bölümleri hakkında bilgi verdi. 1997 yılında hemşirelik ve ebelik bölümleri ile kurulan yüksekokula, 2006'da beslenme ve diyetetik bölümünün de eklendiğini kaydeden Demirkıran, "Halen hemşirelik bölümünde 295, ebelik bölümünde 245, toplam 540 öğrencimiz bulunmaktadır. Bugün 57 hemşirelik bölümü, 51 de ebelik bölümünden toplam 108 öğrencimiz mezun oldu. İki bölümün eğitim faaliyetleri 20 öğretim üyesi, 7 öğretim görevlisi ve 1 araştırma görevlisi ile sürdürülmektedir. Birimimizde lisansüstü eğitime 2005-2006 eğitim öğretim yılında başladık ve bugün 7 anabilim dalında yüksek lisans eğitimi verilmektedir. Halen 51 yüksek lisans öğrencimiz bulunmaktadır. En geç 2 yıl içinde doktora eğitimi vermeyi hedefliyoruz" dedi.

ADÜ Rektörü Prof. Dr Mustafa Birincioğlu da, "Hepinizin gözü aydın. Bugün 108 öğrencimiz mezun oldu ve sağlık sistemimizin bir parçası oldular. İnsanlığa faydalı ve yararlı bir birey oluyorlar. Ne mutlu ki bu öğrencileri yetiştiren anne ve babalara, onların eğitimini tamamlayan öğretim görevlilerimize" diye konuştu.

Konuşmaların ardından mezun olan öğrencilerin yakalarına çiçek takıldı. Hemşirelik Bölümü Birincisi Eliz Geçtan'ın okul kütüğüne adının yazılı olduğu levhayı ayakkabısının topuğuyla çakması ilginç bir görüntü oluştururken, yemin eden öğrenciler keplerini atarak mezuniyeti kutladı.



CU(AÖ/CK)