5'inci sınıf öğrencisi T.D., 9 Ekim günü saat 09.30'daki matematik dersinde, öğretmeni İ.D.'nin üçgen çizimi yapmalarını istediğini, cetvelini evde unuttuğunu öğrenince kafasına plastik üçgenle 2 kez vurduğunu öne sürdü. T.D., "Öğretmenim 'Cetvelin nerede' diye sorduğunda 'Evde unutmuşum' dedim. 3'üncü kez vuracaktı ki arkadaşlarım 'Vurmayın öğretmenim, arkadaşımız hemofili hastası' dedi. Öğretmen vurmaktan vazgeçti. 5 dakika sonra da zil çaldı. Hastalığım nedeniyle iç kanama geçirebileceğim düşüncesi ile lavaboya gidip kafamı yıkadım. O sırada anneme haber verdim. Okula gelen annem hemen doktorumu aradı ve beni Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'ne götürdü. Hemen müdahale ettiler" dedi.

KALBİM DURACAKTI

Oğlunun haber vermesi üzerine okula geldiğini anlatan anne Perihan D. ise "Haber alınca çok korkmuştum. Çünkü oğlum hemofili hastasıydı ve her gün okula giderken aynı endişeyi taşıyordum. Oğlum telefon açtığında kalbim duracaktı. Koşarak okula geldim" diye konuştu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK 

Müdür yardımcısı ve sınıf öğretmeninin kendisini okul karşısında karşılayıp teselli etmeye çalıştığını belirten Perihan D., şöyle konuştu:

"Hemen oğlumun sınıfı önüne gittim. Nöbetçi öğrenci aracılığıyla oğlumu çağırdım. İ.D. ikinci kez çağırmamdan sonra oğlumu sınıftan çıkarttı. Hemen doktorumuzu aradım. Oğlumun başına öğretmeni tarafından darbe uygulandığını söyledim. Hemen 'Kogenate' adlı ilacı enjekte etmemi söyledi. İğneyi yaptıktan sonra oğlumu acil servise götürdüm. Beyin tomografisi çekildi. Üç günde 10 kutu 1000 miligramlık iğne yapıldı. Oğlum halen beyin kanaması tehlikesine karşı hastanede tutuluyor. Öğretmen hakkında Bahçelievler Polis Merkezi'ne ve cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunup şikayetçi olduk."

ÇOCUĞUMUN YAŞAMINI TEHLİKEYE SOKTU

Baba Mehmet D. ise Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde oğlunun beyin tomografisinin çekildiğini, baş ağrısı ve baş dönmesi şikayetleri geçmeyince iç kanama tehlikesine karşı gözlem altına alındığını aktardı. Mehmet D., yapılan tahliller sonucu 'Yaşamını tehlikeye sokacak niteliktedir. Basit tıbbi müdahale ile düzeltilemeyeceği sonucuna varılmıştır. İlaveten duyu ve organlarından birinin sürekli zayıflamasına- yitirilmesine sebebiyet verebilir' raporu düzenlendiğini belirterek, "Bu raporlar sonucunda çocuğumun yaşamını tehlikeye sokan İ.D. adlı öğretmenden şikayetçiyim" dedi.

T.D.'nin üç gündür hastanede yattığını, durumunun ciddiyetini koruduğunu söyleyen Perihan D., "Bu zaman içinde öğretmen bizi aramadı ve çocuğumun durumunu sormadı. Ben ise öğretmenin bizi arayıp durumunu öğrenmek isteyeceğini düşünmüştüm. Bu durum beni daha çok üzdü" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, konunun kendisine yansımadığını ancak bu aşamadan sonra gerekli işlemleri yapacağını bildirdi.