Anneler, kurs sayesinde stresten uzaklaştıklarınıayrıca yeni bir şeyler öğrenmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Sümer İş Okulu'nda eğitim gören çocukların annelerinin sosyal aktiviteye dahil olmaları ve stresten uzaklaşmaları amacı ile hazırlanan proje uygulamaya konuldu. 3 Aralık tarihinde başlayan kursa 20 anne katılırken, annelere 10'ar kişilik guruplar halinde haftada 2 gün, takı ve süs eşyası yapımı eğitimi veriliyor. SODES destekli Sümer İş Okulu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından yapılan projede annelere 3 ay süresince kurs verilecek.
Kadınlar, projeye dahil oldukları için mutlu olduklarını, kurs sayesinde boş zamanlarını değerlendirdiklerini bildirdi. Günlük stresten uzaklaştıklarını anlatan anneler, ilerde evlerine küçük bir atölye kurup yaptıklarını  satarak aile bütçesine katkı sağlayabileceklerini söyledi.

Sümer İş Okulu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Yunus Kabil ise özel çocukların annelerine için hazırlanan projenin yararlı olduğunu anlattı.Kabil, "Hedefimiz, annelerin öğrendikleri ile evlerinde küçük atölyeler kurarak aile bütçelerine katkı sağlamak. Annelerimiz bu proje sayesinde maddi, hem de manevi avantaj elde edecektir" dedi.



RD(KS/İD)