Köyceğiz'de çıkan orman yangınına müdahale için Fethiye'den havalanan KA-32T tipi helikopter, dün saat 15.00 sıralarında Otmanlar Köyü yakınlarındaki Eğridere mevkiinde düştü. İçerisinde 5 kişilik mürettebatı ile yangına müdahale ettiği sırada düşen helikopterin enkazına olaydan 1 saat sonra ulaşıldı. Kazadan sonra alev alev yanan helikopterden çıkarılan Türk pilot 62 yaşındaki Atıf Ateşok, orman muhafaza memuru 31 yaşındaki Orhan Çelik, Rus pilotlar Alexander Gavrilov ve Nikolay Atepalikhin ile teknisyen Sergey Khorokhorin'in cesetleri, askeri helikopterle Fethiye Devlet Hastanesi'ne getirildi. Yanarak tanınmayacak hale gelen cesetler gece yarısı morga konuldu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Helikopterin düşüş nedenine ilişkin Fethiye Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında helikopter mürettebatına ait cesetler üzerinde inceleme yapıldı. İncelemenin ardından cesetler, kesin ölüm nedeninin araştırılması ve kimlik tespiti için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

YAKINLARINI İŞÇİLER TESELLİ ETTİ

Kazada hayatını kaybeden Atıf Ateşok'un oğlu Alptuğ Ateşok Antalya'dan, Orhan Çelik'in babası Aydın Çelik ise Manisa'dan Fethiye Devlet Hastanesi'ne geldi. Yanmış cesetler üzerinde yapılan incelemeyi gözü yaşlı olarak bekleyen Ateşok ve Çelik'i, hastane bahçesinde bulunan orman işçileri teselli etti.

'ARAMALARIMA CEVAP VERMEDİ'

Oğlu Orhan Çelik ile en son olarak iki gün önce görüştüğünü belirten Aydın Çelik, “Son konuştuğumda yangın söndürmek için Mersin'e geldiğini, yemekte olduğunu söyledi. Dün ise aramalarıma cevap vermedi. Çok üzgünüm" dedi.

BİRÇOK OPERASYONDA GÖREV ALDILAR

Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyen Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu, düşen helikopter ve içerisindeki personelin çok sayıda yangın söndürme operasyonunda görev aldığını kaydetti. Hava şartları nedeniyle zor bir hafta geçirdiklerini ve sürekli teyakkuz halinde olduklarını anlatan Zorlu, “Beklemediğimiz ve acı bir kaza haberi aldık. Takdir böyleymiş. Ölen arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Kazanın nedeniyle ilgili henüz bize ulaşmış kesin bir bilgi yok" diye konuştu.