Yunus Emre Kampüsü'ndeki Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu önünde toplanan çeşitli fakülte ve yüksekokulların hazırlık sınıfında okuyan yaklaşık 50 kadar hazırlık sınıfı öğrencisi, devamsızlık yapma haklarının çok az olduğunu, bu nedenle birçok öğrencinin sınıf geçemediğini söyledi. Hasta oldukları zaman da okula gelmek zorunda kaldıklarını ifade eden öğrenciler, okul yönetiminin doktor raporunu kabul etmediğini iddia etti. 19 saatlik devamsızlık hakkının artırılmasını isteyen öğrenciler temsili olarak bir kız öğrenciyi sedye ile taşıyıp rektörlük binasına doğru yürüyüşe geçti.

Yaklaşık 300 metre çeşitli sloganlar atarak yürüyen öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Davut Aydın ile görüşmek istedi. Görevlilerin, Rektör Aydın'ın makamında olmadığını belirtmesi üzerine öğrenciler basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Buket Şiva Uygun, hazırlık sınıfı öğrencilerinin dertlerinin bitmediğini söyledi. Uygun şunları kaydetti:

"Bologna sürecinin Anadolu Üniversitesi'nde uygulanmasıyla beraber, hazırlık öğrencileri aleyhinde değişimler devam ediyor. Bunlarla beraber üniversiteleri piyasalaştırmaya çalışan yönetim öğrencilere maddi açıdan da zorluklar yaşatıyor. Bu sorunların başında devamsızlık sorunu, kitap ücretleri ve ulaşım yetersizliği gelmektedir. Devamsızlık sorunu yüzünden öğrenciler hasta olsa da yaralansa da sedyeyle okula gelmek zorunda bırakılıyor ya da dinlenme süreleri okul sıralarında gerçekleşiyor. Tekrar duyuruyoruz, haklarımızın farkında, taleplerimizin arkasındayız."



HT(EK/CK)