Bölgenin önemli turizm merkezlerinden biri olan göl kıyısına giden tatilciler ve Sivrice'de yaşayanlar, daha önce gölde böyle bir durumla hiç karşılaşmadıklarını söyledi.

Sivrice Belediye Başkanı Saadet Parti'li İbrahim Altıntaş, kış mevsiminde kar yağışının beklenenin üzerinde olduğunu ve kirliliğin bu nedenle oluştuğunu söyledi. Altıntaş, "Kış mesiminde göl çevresindeki dağlarda beklenenden fazla kar yağdı. Bahar mevsimiyle birlikte eriyen kar suları, göldeki su seviyesini çok arttırdı ve dipde dalgalar oluştu. Oluşan dalgalarla göl dibinde bulunan yosunlar su yüzeyine çıktı. Belediye olarak yaptığımız çalışmalarda bu fikir oluştu. Ancak yarın gölden alacağımız nümunelerle daha ciddi araştırmalar yapacağız. Uzmanları da göle getirerek burada araştırma yapmalarını sağlayacağız" dedi.

Başkan Altıntaş'ın başvurusu ve kirlilikle ilgili haberlerin basında yeralması üzerine üzerine Elazığ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdulkadir Kandemir, uzmanlardan oluşan bir ekibi göle gönderdiklerini belirterek, "Görevli arkadaşlarımız gölün çeşitli notlarından su nümunesi aldı. Bu aşamada bir şey diyemeyeceğim. Ancak Ankara'ya gönderdiğimiz numunelerin analizlerinin ardından konuyla ilgili olarak bir açıklama yapabiliriz" dedi.