"MAHALLEDE İSTENMEYEN KEDİLER BURAYA GETİRİLİP ATILDILAR"

Sokak Hayvanlarını Koruma ve Kurtarma Derneği Başkanı Gizem Arkan, "Daha fazla zamana ihtiyacımız var. Biz birlikte çalışma teklifinde bulunuyoruz. Çok fazla kedi var burada. Kayalıklar altında kalan kedileri kurtarmak için mecburen iş makineleriyle hareket etmek zorundayız. Mahallede istenmeyen kediler buraya getirilip atıldılar. Bu atılan kediler daha sonra burada kaldı. Yaşam alanlarını burayı belirlediler. Şu anda da ölüme terk edildiler" dedi. Konuşması sırasında kayalıklar arasından çıkarak yavrularını arayan kedileri gören Arkan gözyaşlarını tutamayarak sözlerini şöyle tamamladı: "Herhalde öldüler, bilemiyoruz. Orada kaç tane kedinin öldüğünü bilemiyoruz. Onlara bu sonu hazırlayan bütün insanlar sorumlu."

"YARADANI SEVERİZ YARADILANDAN DOLAYI"

Bir hayvansever, “Bu hayvanlar burada çok eziyet görüyorlar. Bu inşattan dolayı değil, normalde de çok eziyor görüyorlar. Bu inşaat tuzu biberi oldu. Eğlence merkezleri, tenis kortları yüzünden deniz dolduruluyor. Birçok eğlence merkezi yapılacak, fakat hayvanlar burada barınıyor. Burası birkaç yıldır var. Kayalıklarda hayvanlar barınıyordu. Hayvanların yaşam alanları burası. Zenginler burada eğlenecek diye hayvanlar katlediliyor. Burada barınan bebek kedilerin kiminin kolu kopmuş, kiminin gözü kör olmuş. Biz buradan 2 gündür hayvanları topluyoruz. Burada hayvanları toplarken başım döndü. Düştüm, ayağım zarar gördü. Bugün 100 tane hayvan topladık. Bizim istiyoruz ki bize müsaade edilsin, hayvanları toplayalım. Hayvanlar toplanmadan yapmasınlar, biraz zaman istiyoruz" dedi.

Hayvan beslediği için 3 ay hapis cezası aldığını iddia eden bir hayvansever de, “Olanlar karşısında bu ülkede yaşamak istemiyorum. ‘Yaradanı severiz yaradılandan dolayı’ bu sözü Başbakan söylüyor. Bu mudur" dedi.



SK (ET)