Mudanya Belediyesi'nin, sokak köpeklerini uyuştucu iğne de kullanarak toplayıp, ilçenin 15 kilometre uzağında boş bir araziye bıraktığı ve hayvanların ölmesi için alana "Moloz, Çöp ve Yiyecek Atmak Yasaktır" tabelası konulduğu iddia edildi. Köpeklerin belediye görevlileri tarafından toplanmasını fotoğraflayan hayvansever Ayşe Kaya, evinin önündeki boş arazide beslediği dört köpeğin de yine bu şekilde toplanarak boş araziye götürüldüğünü söyledi.

"MOLOZ, ÇÖP VE YİYECEK ATMAK YASAKTIR"

Hayvanların telef olması için belediyenin bu bölgeye, "Moloz Çöp ve Yiyecek Atmak Yasaktır" yazılı tabela astığını öne süren Kaya, Mudanya Belediyesi'nin 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na göre, sokaklarda topladıkları köpekleri aşı yaptırıp gerekli bakımlarını gerçekleştirdikten sonra aldıkları yere bırakması gerektiğini kaydetti.

HUKUK MÜCADELESİ İÇİN BARO'DAN YARDIM İSTEDİ

Ayşe Kaya'nın hukuk mücadelesi başlatmak için yardım istediği Bursa Barosu Hayvan Hakları Komisyonu üyeleri, yapılan şikayet üzerine hayvanların terk edildiği öne sürülen bölgeye gitti. Burada inceleme yapan üyeler, Ayşe Kaya'nın kendilerine verdiği fotoğrafların yanı sıra kendileri de bölgeden görüntü aldı. Belediyenin 5199 sayılı Hayvan Hakları Kanunu’nu ihlal ettiğini öne süren avukatlar, suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladılar.

"ÇEVRE KİRLETİLMESİN"

Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Kartal Saldırış, iddiaların asılsız olduğunu belirterek, "Köpekler toplanıyor, aşıları yapılıp Mudanya'ya özgü eflatun renkli küpeler takılıp, alındıkları yerlere bırakılıyor. Köpekleri götürüp, ölüme terk etme söz konusu değildir. Tabelayı çevrenin kirletilmemesi için astık " dedi.