HAYTAP Basın sözcüsü Şule Baylan, Damla Şahin ve Sevgi Ekmekci'den oluşan 3 kişilik heyet Ağrı Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Kösedağ ve Belediye Veteriner Hekimi Edibe Demircan ile birlikte hayvan barınağında incelemelerde bulundu. Heyet yaptıkları incelemelerde, köpeklerin yeme içme durumlarında sorun olmadığını ancak soğukta barınma noktasında ise eksiklikler olduğunu belirledib.

HAYTAP üyeleri belediye yetkilileri arasında yapılan görüşmede tedavi ve kısırlaştırma çalışmaları, gönüllü faaliyetlerinde yapılması gerekenler ile kulübe, klinik ve veterinerlik hizmetleri konusunda fikir birliğine varıldı.

BELEDİYEDEN 150 KÖPEK KULÜBESİ

Belediye olarak üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini belirten Başkan Yardımcısı İbrahim Kösedağ, "Biz üzerimize düşeni yapacağız. 150 köpek kulübesi için sipariş verdik. Havaların ısınması ile birlikte kısırlaştırma ve klinik ile tam zamanlı veterinerlik çalışması başlatacağız" dedi.
HAYTAP ekibi, Muş'tan gelirken yolda rastladıkları iki köpeği sahiplenerek 'Patnos1' ve 'Patnos 2' isimlerini verdi. Hayvanseverler yavru köpekleri gece kaldıkları otelde barındırarak belediye yetkililerine teslim etti.



SA(KS/COŞ)