Kayserili işadamı Rifat Güpgüpoğlu, Karapınar Beldesi'ndeki çok programlı liseye geçen yıl 15 derslik, Perşembe Beldesi'ndeki liseye 2008'de 12 derslik, aynı beldedeki ilkokula da yine geçen yıl 12 derslikli ek bina yaptırdı. Güpgüpoğlu, okulların mevcut binalarını yenileterek diğer ihtiyaçlarını da karşıladı. Güpgüpoğlu, kendi adı ile eşi ve çocuklarının adlarının verildiği 3 okulun dış cephelerinin ise taraftarı olduğu Fenerbahçe'nin renklerine boyanmasını istedi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü de Karapınar Galip Güpgüpoğlu Çok Programlı Lisesi, Abdullah Güpgüpoğlu İlkokulu ve Perşembe Filiz-Rifat Güpgüpoğlu Lisesi'ni sarı-lacivert renklere boyanmasına izin verdi ve okullar bu renklere boyandı.

Çaycuma'nın Ahatlı Köyü'ne 24 derslikli ilkokul yaptırmak için geçen günlerde Vali Erol Ayyıldız ile bir protokol imzalayan Güpgüpoğlu, küçüklüğünden bu yana Fenerbahçe taraftarı olduğunu söyledi. Oğlu Galip Güpgüpoğlu'nun da Fenerbahçe'nin kongre üyesi olduğunu ifade eden Güpgüpoğlu, "Sarı-lacivert renklere karşı bir sevgim var. Bunun için de böyle bir şey yapmak istedim. İşçilerime bile sarı-lacivert renkli hediyeler alıyorum. Eğitime yaptığım yatırımlar nedeniyle de çok mutluyum" dedi.

Rifat Güpgüpoğlu'nun ilçedeki işlerini takip eden 72 yaşındaki Tekin Özpoyraz da hayırsever işadamının koyu bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu söyledi. Güpgüpoğlu'nun, ilçedeki fabrikalarında 700 kişiye istihdam sağladığını ifade eden Özpoyraz, "Kendisi Kayserili olmasına rağmen, burada yatırım yaptığı için eğitime destek veriyor. İyi bir eğitim gönüllüsü olduğu kadar, iyi de bir Fenerbahçe taraftarı. Sarı- lacivert renklere karşı özel bir sevgisi var. Onun için bu renkleri kendi arzusuyla seçti ve okulları boyattı" diye konuştu.



DS(EE/CK)