Çorlu’ya bağlı Yulaflı Köyü Muhtarı olan arkadaşı Hüsamettin Binnaz’ı ziyarete giden evli bir çocuk babası emekli Fehim Gören, Yulaflı İlköğretim Okulu’nun bahçesindeki Atatürk büstünün eskidiğini gördü. Bunun üzerine Muhtar Binnaz’a büstün yenisini yaptırmak istediğini söyledi. Gören, ardından sözünü yerine getirmek için harekete geçti.

2 hafta önce tamamlanan büstün Yulaflı İlköğretim Okulu bahçesinde bugün düzenlenen açılışına Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tolga Çemrek, hayırsever Hüsamettin Binnaz, okulun öğretmenleri, öğrenciler ve köy halkı katıldı. Okula yeni bir buzdolabı da alan Gören, 5 bin liraya aldığı fidanları bahçeye dikilmesi için muhtarlığa teslim etti.

Okulun büstünün yapılmasıyla büyük mutluluk duyduğunu belirten Fehim Gören, "Muhtarı ziyarete geldiğimde ilköğretim okulunun büstünün eski olduğunu gördüm. Kendisine bu büstün yenilemek istediğini söyledim ve çalışmaya başladık. 15 gün gibi süren çalışmanın ardından büst yapıldı. Okulun birde buzdolabının çalışmadığını öğrendim ve birde buzdolabı alarak okulumuz eski dolabını yenilemiş olduk. Çok mutluyum hayır yapmanın mutluluğunu bir kez daha yaşadım" dedi.

Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, katkılarından dolayı Fehim Gören’e teşekkür plaketi verdi.



MY(LK/SS)