İzmir Emniyeti Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen Nisan ayında THY başta olmak üzere havayolu şirketlerinden sahte kredi kartı bilgileriyle bilet alındığı, bu yolla zarara neden olunduğu, mağdur olan firmaların call center ve internet aracılığıyla bazı hatlarda satışlarını durdurmak zorunda kaldığının ortaya çıkması üzerine çalışma başlattı.

Yaklaşık 8 ay sürdürülen teknik takip ve istihbari çalışma doğrultusunda, çoğunluğu Diyarbakır’da yaşayan bir şebekenin üyelerinin, Faslı hackerlardan Fransızlar başta olmak üzere yabancı kişilerin kredi kartı bilgilerini temin ettiği, bunlarla internet üzerinden uçak bileti aldığı, konaklamalarda ve alışverişlerde kullandığını saptadı.

Operasyon için düğmeye basan ekipler, İzmir, İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Antalya ve Bursa’da önceden belirlenen adreslere baskınlar düzenledi. Baskınlarda, şebekenin elebaşları O.B. (28), H.C. (40), elemanları A.H.F. (41), K.Ö. (39), D.A. (28), Ö.B. (29), Y.Ç. (16), S.A. (29), M.İ. (21), A.A. (33), Z.Y. (42), C.C.Y. (34), H.C. (30), A.İ. (38), S.B. (25), O.T. (32), F.K. (29), K.A.’yı (51) yakaladı.

Zanlıların bu yolla bin 146 kişi adına uçak bileti aldıkları belirlendi. Bu kişiler arasında şebeke üyeleriyle, kendi kredi kartlarını kullandırmayıp sahtelerinin kullanılmasına izin vererek anlaşma yapan, ücretini elden ödeyen 178 kişinin de 'şüpheli' sıfatıyla ifadesine başvuruldu, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Zanlılardan 2 ruhsatsız tüfek ve altı fişek ele geçirildi. İşlemleri tamamlanan 18 kişi adliyeye sevk edildi. Sanıklar,fotoğraflarını çeken basın mensuplarından, yüzlerini sakladı.



BK(İÖ/AAA)