İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün Atatürk Havalimanı’nda görev yapan birimleri, Brezilya’dan Etiyopya’ya giderken aktarma için İstanbul Havalimanı'na inen Eva Balke adlı yolcudan şüphelendi. Eğitimli 2 narkotik köpeği, kadının valizinin yanına yaklaştırıldı. Köpeklerin tepki vermesi üzerine, polis kadını gözaltına aldı.

İlk kez Türkiye’ye giriş yapan kadının valizi açılınca, içerisinde fiyat etiketleri üzerinde duran 7 kullanılmamış kol çantası ve 6 nevresim takımı olduğu belirlendi. Yapılan aramalar polis kameralarına da yansırken, görüntülerde, uyuşturucu arama anları yer aldı. Görüntülerde, polisin çantaları çıkardığı anlar görülüyor, daha sonra kol çantaları falçata ile kesiliyor. Deri çantaların kesilmesi ile deri ile astarın arasında, preslenmiş ince bir tabaka haline getirilmiş kokain olduğu belirleniyor. 7 çantanın da içinde preslenmiş kokain bulunuyor, aramalar sırasında Alman uyruklu Eva Balke de görüntülere yansıyor. Çantalardaki aramalar sürerken diğer bir polis memuru da nevresimleri inceliyor. Nevresimlerin arasındaki kartonların içerisinde de tabaka halinde kokain bulunuyor.

Operasyonda, 8 kilo 331 gram kokain ele geçirdi. Kokainin son 2 yılda havalimanlarında ele geçirilen en yüksek miktar olduğu belirtildi.

"BEN ÇANTA SATIYORUM" DEDİ AMA TUTUKLANDI

Bu arada gözaltına alınan Eva Balke, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde işlemlerinin bitmesinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliye Sarayı’na sevk edildi. İfadelerinde uyuşturucu kaçakçılığı yaptığını reddeden ve "Ben çanta satıyorum" diyen Balke, tutuklanarak cezaevine gönderildi.