Ali AKSOYER/İSTANBUL, ATATÜRK Havalimanı'ndaki Taksiciler Kooperatifi binasının arkasında 42 yaşındaki Aykut Kala’yı tabancayla vurarak öldürdüğü iddia edilen Taner Ş. polise teslim oldu. Polis Taner Ş.’nin kayınbiraderine otomobil alması için Aykut Kala’ya verdiği 20 bin lira para için cinayeti işlediği öğrenildi.

Atatürk Havalimanında 18 Ocak 2012 tarihinde meydana gelen olayda Aykut Kala, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Görgü tanıklarının ifadelerine göre cinayeti işlediği iddia edilen Taner Ş. olaydan sonra kaçmıştı.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olaydan sonra başlatılan soruşturmada zanlıyı yakalamak için çalışmalar sürerken Taner Ş. bugün Atatürk Havalimanı içinde bulunan polis merkezine teslim oldu. Cinayet Büro Amirliğine getirilen Taner Ş. olayla ilgili sorguya alındı. Polis cinayetin Taner Ş.’nin kayınbiraderine otomobil almak için  Aykut Kala’ya  20 bin lira para verdiğini, ancak otomobil alınmayınca iki arkadaşın arasının bozulduğunu belirledi. Yetkililer cinayetin bu sebeple işlendiğini belirttiler.

Poliste işlemleri tamamlanan Taner Ş. adliyeye gönderildi.

AA(HE) (FOTOĞRAF)