İbrahim YILDIZ-Murat DELİKLİTAŞ/ İSTANBUL, Atatürk Havalimanı’nda buzlanan zeminde kayarak düşen Çelebi Hava Servisinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Merve Alçayır’ın üzerinden uçaklarda buzlanmayı önleyici de-iceing aracı geçti. Merve Alçayır, kaldırıldığı hastanede ameliyata alındı. Merve Alçayır'ın sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Kazayla ilgili olarak araç şoförü Hüseyin S., gözaltına alındı.


Çelebi Hava Servisinde güvenlik görevlisi olarak çalışan 21 yaşındaki Merve Alçayır, bugün saat 08.00 sıralarında sabah kahvaltısını yaptığı yemekhaneden çıktıktan sonra zemindeki buzu fark etmedi ve kayarak yere düştü. Aynı anda Çelebi Hava Servisi'nin garajından çıkan ve uçaklardaki buzlanmayı önlemek için çözücü sıvı taşıyan de-icing aracının sürücüsü Merve Alçayır'ı fark etmedi ve üstünden geçti. Ağır yaralanan Merve Alçayır bir ambulansla Yeşilköy’deki İnternational Hospital’a kaldırıldı.

Hastane yetkilileri yaptıkları açıklamada, Merve Alçayır’ın durumunun ciddi olduğunu ve bacaklarının ezildiğini, karın bölgesinde de zedelenme olduğunu belirttiler.


KAN VERMEK İÇİN HASTANEYE AKIN ETTİLER


Yaşanan kazanın ardından sadece Çelebi Havaservisi A. Ş. personeli değil, TGS, TAV, ACT ve AHL çalışanları da ameliyatta olan güvenlik görevlisi Merve Alçayır’a kan vermek hastaneye akın etti. Kan vermek için 300'e yakın Atatürk Havalimanı personelinin hastaneye geldiği öğrenildi.


Çelebi Hava Servisi'nden ise, kazayla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:


“Bugün Atatürk Havalimanı'nda şirketimize ait araç sirkülasyon alanında, firmamız güvenlik görevlisi Merve Alçayır'ın ayağının kaymasıyla, yakıt alan aracın henüz hareketine yeni başladığı anda de-icing aracının altında kalması sonucu bu üzücü kaza meydana gelmiştir. Kazada yaralanan Çelebi Güvenlik personeli Merve Alçayır, kaldırıldığı International Hospital’da ameliyat ameliyata alınmıştır. Personelimiz Merve Alçayır'ın, tedavisi halen sürdürülmektedir. “


İY-MD (BB) (MK)