HABOM ve MNG İşçilerine Hava-İŞ Sendikasından Önemli Duyuru ve Çağrı

 

Değerli HABOM ve MNG İşçileri;

 

Yıllardır sizlere “sendikalı olursanız kendinizi kapının önünde bulursunuz” diyen işveren yetkililerinin açık desteği ve baskısı ile ne yazık ki artık işverenlerin personel müdürlüğünden farkı olmayan Çelik-İş sendikasına üye olmaya zorlanıyorsunuz.Böyle bir sendikadan size ne yarar gelir?



HABOM işçilerinden gerekli desteği bulamayan Çelik-İş şimdi MNG işçilerini işverenle birlikte üye olmaya zorluyor.

MNG ve HABOM birleşmesi sadece HABOM’un EASA’dan bir türlü alamadığı bakım yetkisini göstermelikte olsa aldım diyebilmek için yapılan hukukun ve kuralların arkasına dolanmak olarak açıklanabilecek bir girişimdir, ancak tabii ki EASA bunu yerse…

Ancak bu aşamada hem işverenler hem de Çelik-iş Sendikası sizlere doğru olmayan bilgiler vermektedir.



İşverenler işkolunu metal işkolu yaparak sizlerin havacılık mesleği ile tüm bağlarınızı kopartmak ve böylece geçici, taşeron işçi statüsünde, çok az sayıda lisanslı personelin imza yetkileri altında kölece çalıştırmak istemektedir.

Sizleri yanıltmak ve hemen üye yapmak istemelerinin altında Hava-İş Sendikasının HABOM ve MNG’de resmi olarak işkolu tespiti yapılmasını Bakanlıktan talep etmesi yatmaktadır.



Çelik-İş İşkolu tespiti yapılmadan yetki almak için işverenler desteğinde sizleri üye yapmak istemektedir.

Çelik-İş Sendikası işkolu tespiti yapılmamış ve resmi gazete Bakanlıkça yayınlanmamış işyerleri olan HABOM ve MNG de yasal olarak üye bile yapamaz üyelikleri geçersizdir.



Burada Hava-İŞ Sendikasının bu iki şirket için yaptığı ÖNCE İŞKOLU TESPİTİ yapılsın şeklindeki talebini aşmak amaçlı bir oyun vardır. Bu oyuna gelmeyin.


Nasıl THY Teknik A.Ş’de daha önce bakanlıkça yapılan METAL İşkolu tespitini YARGITAY KARARI ile boşa çıkardık isek bu girişimi de boşa çıkaracağız.


Bu nedenle bugün Çelik-İş’e üye olmak her zaman gönül verdiğiniz havacılık mesleğinden sertifikalı ve lisanslı bir statüden kopmak ve kendi ayağınıza kurşun sıkmak anlamına gelmektedir.


Hava-İş olarak çağrımızdır ;


Bu şirketlerdeki İŞKOLU TESPİTİ yasal olarak belirlenmeden yarın yetkisiz konuma düşecek Çelik-İş sendikasına üye olarak haklarınızın işveren-Çelik-İş ikilisince belirlenmesine izin vermeyin.


Hava-İş bu şirketler için İŞKOLU TESPİT talebini Bakanlığın 26 Temmuz 2013 tarihinden önce yapmıştır. Bu nedenle bu tespitler Bakanlıkça Hava-İş’in örgütlenmesini engellemek amaçlı çıkardığı yeni Yönetmeliğe göre değil eski İşkolu Yönetmeliğine göre yapılmak zorundadır.


Zaten Bakanlığın bizim tespit talebimizi istediğimizin günün ertesi günü bu Yönetmeliği çıkarması bu telaşın bir göstergesidir.

Bu nedenle HABOM ve MNG işçilerine İŞKOLU tespit davası sonuçlanıncaya kadar sizi belki 3 yıl şimdiden bağlayacak bir yanlışa imza atmayın diyerek uyarıyoruz.


Biliyoruz işverenler sizi Hava-İş sendikasına üye olmayın diye tehdit ediyorlar. Ancak sendikalı olmak ve sendika seçmek her yurttaşın Anayasal temel hakkıdır. Kimse bu konuda zorlamada bulunamaz.


Çelik-İş sendikasına hukuksuzluk yaratacak bir yetki karmaşası çıkarması için fırsat vermeyin.

Sizlerin mesleği havacılık ve sendikanız Hava-İş sendikasıdır.


Biz diyoruz ki uçak bakım şirketleri havayolu taşımacılığın asıl işidir ve destek hizmetidir. Bakanlık 15 no’lu yeni işkolumuzda Demiryolu taşımacılığının bakım ve onarım hizmetlerini belirledi ise bu havayolu taşımacığı için niçin geçerli olmasın…Böyle bir çifte standart olabilir mi?


Bu nedenle gelin havacılık mesleğimizi sürdürmek adına HAVA-İŞ sendikasında örgütlenin, işverenin koltuğundaki sendika size hiçbir fayda sağlamaz zarar getirir.


Ulusal ve uluslar arası havacılık mevzuatından koparılmış yetkisiz geçici ve taşeron işçi konumuna düşmemek için HAVA-İŞ’e üye olun. Saygılarımızla.

 

HAVA-İŞ GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU