Erdal Ata, valilik binasında yaptığı basın açıklamasında operasyonla ilgili bilgi verdi.

Ata, "Afrin bölgesinde icra edilen Zeytin Dalı Harekatı'nın 4'üncü günü olan 23 Ocak 2018 tarihinde, Ömeruşağı köyü bölgesindeki operasyonda görevli Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı'nın şehit edilmesi ve akabinde üsteğmenimizin naaşının kaçırılması olayına karışan terör örgütü üyelerinin isimlerini vermiştir. Bu itiraf neticesinde gözaltına alınan 3 kişinin de verdiği ifadeler doğrultusunda olaya karışan diğer 5 terörist ile birlikte olayla ilişkisi olduğu tespit edilen 9 PKK/KCK-PYD/YPG örgütü mensubu, Afrin'in Raco beldesinde yakalanmıştır" dedi.

Vali Ata bu kişilerin İçişleri Bakanlığı, Hatay Valiliği, MİT ve adli makamlarca yapılan koordinasyon neticesinde yargılanmak üzere Suriye'nin Afrin kentinde görev yapan MİT ve jandarma birimlerinin yürüttüğü başarılı operasyonla Hatay'a götürüldüklerini söyledi.

9 kişinin İl Jandarma Komutanlığındaki sorgularının ardından adli makamlara teslim edileceğini kaydeden Ata, hem MİT'te görev yapan hem de jandarma ve emniyette fedakarca çalışan ekipleri kutladığını belirtti.

23 Ocak 2018'de Ömeruşağı Köyü bölgesinde çıkan çatışmada, Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı hayatını kaybetmişti.

Üsteğmen Usta'nın kaçırılan naaşı yaklaşık 2 ay sonra çatışmanın yaşandığı bölgeye 14 kilometre mesafede bulunarak Kayseri'de toprağa verilmişti.(BBC)