Havza İlçesi'ne bağlı Aslançayır Köyü’nde oturan ve çiftçilik yapan 3 çocuk babası 50 yaşındaki Arslan Yılmaz, geçen 9 Eylül'de rahatsızlanarak önce Havza Devlet Hastanesi’ne, ardından da Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne başvurdu. Acil serviste yapılan ilk müdahalede hastanın karnından iğneyle sıvı alan asistan doktor Mustafa Bilgiç'in eline aynı iğne battı. Kırım Kongo Kanamalı ateşi hastası olduğu belirlenen Arslan Yılmaz 2 gün sonra öldü. Eline iğne batan asistan doktor Mustafa Bilgiç, olay sonrasında görevine devam etti, ancak Yılmaz'ın ölümünden sonra kendisi de rahatsızlandı. Karın şişliği ve yüksek ateş şikayetiyle bu defa asistan doktor Bilgiç, geçen Çarşamba günü görev yaptığı hastanede tedavi altına alındı. Yapılan tetkiklerde doktorun KKKA hastası olduğu kesinleşti. Durumu ağırlaşan Bilgiç'in tedavisinin yoğun bakım servisinde yapıldığı belirtildi.

DOKTOR EŞİ YOĞUN BAKIM SERVİSİNDE BEKLİYOR 

Aynı hastanenin Çocuk Sağılığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında görev yapan 1 yıllık eşi asistan dotor Havva Bilgiç ise eşinin yanından ayrılmadı. Yoğun bakım servisinde bekleyen Havva Bilgiç'e meslektaşları da destek oldu. 

'BİLİNCİ KAPALI VE KOMADA'

OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, asistan doktor Mustafa Bilgiç'in durumunun kritik olduğunu belirterek "Genç meslektaşımızın tedavisi yoğun bakımda davam ediyor. Ancak şu an komada ve bilinci kapalı durumda. Gereken bütün müdahaleler yapılıyor. Durumu ciddiyetini koruyor" dedi. 

YK(İS/COŞ)