Sabaha karşı evinde rahatsızlanarak Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan 85 yaşındaki Cihan Can'ın, beyin damarlarının tıkanması sonucu felç geçirdiği, ani bilinç değişikliği yaşadığı belirlenirken, aort damarında da çatlak saptandı. Doktorlar, daha ileri tetkik ve tedavi için hastanın Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmesini kararlaştırdı.

'BÖYLE HASTA MI GELİR?'

Ankara'dan hareket eden Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans helikopter, Kozlu Beldesi'ndeki futbol sahasına yönlendirildi. Helikopter, Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Kozlu Belediyespor'lu futbolcuların idmana ara vermesiyle sahaya iniş yaptı. Hava ambulansındaki doktor, stadın girişinde duran ambulanstan indirilen hastanın, sedye ile sahanın ortasındaki helikoptere taşınmasına, "Böyle hasta mı gelir?" diyerek tepki gösterdi. Helikopterin yanında sedye üzerinde hastaya tıbbi cihazların takılması sırasında da tepkisini sürdüren doktor, "Bunun normal prosedürü var. Ben 4 yıldır gidip geliyorum ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Tıbbi malzemeler hastaya ambulans içinde yapılır. Ambulansla helikopterin yanına gelir ve hava ambulansına alınır. Kural budur. Şu an skandal yani" dedi.

'İNSAN HAYATI MI SUNİ ÇİM Mİ'

Hasta yakınları, suni çime zarar vereceği gerekçesiyle ambulansın sahaya girişine izin verilmediğini belirterek, "Hocam maalesef bu sıkıntıyı Zonguldak'ta hep yaşıyoruz" diye konuştu. Saha görevlisi Ziya Menteş ise sahanın suni çim olduğunu hatırlattı. Bunun üzerine bir hasta yakını da "İnsan hayatı mı suni çim mi?" diyerek çıkıştı.

Zonguldak eski Belediye Başkanı AK Parti'li Secaattin Gonca'nın eniştesi olan Cihan Can'ın nakledilmesinden sonra ambulans helikopterle Ankara'ya hareket etti.



DS(EE/BT)