Görevlilere tekme ve yumruk sallayan ve yatağından çıkmayan Şugan, olay yerine gelen polisler tarafından battaniyeye sarılıp, kendine zarar vermemesi için sedyenin kemeriyle bağlanarak ambulansa taşındı ve hastaneye götürüldü.

Merkez Seyhan İlçesi'nin Yeşilyuva Mahallesi'nde kapı, penceresi olmayan barakada oturan ve komşularının yardımıyla hayatını sürdüren Nebi Şugan, 15 gün kadar önce hastalandı. Mahalle sakinleri yataktan kalkamaz hale gelen Nebi Şugan'a yardım edilmesi için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne ihbarda bulundu. Mahalleye gelen sosyal hizmet uzmanları, çöplüğü andıran barakaya girip, Nebi Şugan'ı tedavi ettirmek için hastaneye götürmek istedi. Ancak, yaşlı adam görevlilere tekme ve yumruk sallayıp, gitmemek için direndi.

Bunun üzerine görevliler polis ve itfaiyeden yardım istedi. Sevk edilen polis ekibi ve itfaiyeciler Nebi Şugan'ı üzerine yattığı battaniyeye sararak barakadan çıkardı. Bu sırada gelen ambulanstan indirilen sedyeye taşınan Nebi Şugan, kendine zarar vermemesi için kemerle bağlandı. Ambulansa taşınan Nebi Şugan,

sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Aşkım Tüfekçi Çukurova Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Nebi Şugan'ın tedavisi tamamlandıktan sonra Özel Ataköşkü Canevi Bakım Yurdu'na yerleştirileceği belirtildi.



FK(OA/İD)