Pervari'ye bağlı Doğan Köyü Aile Sağlık Merkezi'nde görevli hemşire Fatma Altınyurt, dün apandisit sancısı üzerine karayolları ekibiyle birlikte Pervari İlçesi'ndeki Devlet Hastanesi'ne gelmek üzere yola çıktı. 112 Acil Servis ekiplerinden, aynı güzergahtaki bir araç içinde bulunan kadının doğum sancısı çektiği bilgisini alan Altınyurt, telefonla hamile kadının yakınları ile görüştükten sonra karlı kaplı yolda buluştu. Hamile kadının bulunduğu araca geçen hemşire Altınyurt, şunları anlattı:

"Önceki gece rahatsızlandım. Şiddetli derecede ağrım vardı. Köy Hizmetleri'nden yolu açmaları için yardım istedim, ayrıca 112'den yardım istedik. Sağ olsunlar 5-6 saatlik  çalışmadan sonra ekip köye ulaştı. Onlar köye ulaştıktan sonra 112 ambulansı yolda bekletmeye karar verdik. Çünkü yol kapalıydı. Onların gelmesi sıkıntı olacaktı. Köy hizmetlerinin aracıyla yola çıktık. 2-3 köyü geçtikten sonra yoğun kar yağışı nedeniyle yol tekrar kapandı. Köy hizmetleri yol açma çalışmalarına devam etmeye başladı. O sırada 112'den bir haber geldi. Arkamızdaki bir araçta hamile bir kadın olduğu söylendi. Yolda durup onlarla beraber devam etmeye karar verdik. Onların bulunduğu araca geçtiğimde zaten sancıları başlamış, bebek gelmek üzereydi. Elimizdeki bütün imkanları değerlendirerek doğumu orada gerçekleştirdik. Bebek ve anne sağlıklıydı. 20-25 dakika sonra yol açıldı. Ambulansla beraber bir noktada buluştuk anne ve bebeği alıp Pervari Devlet Hastanesi'ne birlikte geçtik."

Aslen Kırıkkaleli olan 2 kız çocuğu annesi hemşire Fatma Altınyurt, kendisine yönelik 'Kahraman Hemşire' yakıştırmasının abartılı olduğunu söyledi. Altınyurt, yaklaşık 2 yıldan bu yana bölgede görev yaptığını söyledi. Kadrosunun bulunmadığını, sözleşmeli olarak hemşirelik yaptığını anlatan Altınyurt, şöyle devam etti:

"Daha önce İstanbul ve Ankara'da 6 yıl, Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde yaklaşık 1 yıl ve son 4 aydan beri de Pervari'ye bağlı Doğan Köyü'nde görev yapıyorum. Toplam 8 yıllık bir görevim var. 5 yaşında ve 14 aylık 2 kızım var. Onların da buradaki şartları göremlerini istiyorum açıkaçası. Doğu'da yaşayan insanların bize ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Burada görev yapmaktan son derece memnunum. Evet belki Ankara ve İstanbul'daki kadar rahat değil, hatta burada yaşamanın zorlukları var. Hele kış mevsiminde çekilmez bir hal alır. Ama buna rağmen burada yaşayan insanların da sağlık hizmetlerine ihtiyacı var. Ben gelmezsem, o gelmezse, bu insanlara sağlık hizmetlerini kim getirecek?"

Pervari'den Siirt Devlet Hastanesi'ne getirilen hemşire Fatma Altınyurt, apandisit sancıları ile ilgili muayene işlemlerinin sürdüğünü, şimdilik cerrahi bir müdahaleyi düşünmediğini ekledi.



TK(GG/İD)