Denizli Devlet Hastanesi'nde doğal afetlerden korunma yolları ve doğal afetlerde nasıl davranılması gerektiği konusundaki teorik ve uygulamalı eğitimler devam ediyor. Bu kapsamda Denizli Devlet Hastanesi, İl Sağlık Müdürlüğü UMKE ekibi, Denizli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yetkililerinin ortak düzenlediği deprem ve yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Senaryo gereği, Denizli'de meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremde Denizli Devlet Hastanesi F Blok ve A Bloğun 2'nci katı hasar gördü, deprem nedeniyle elektrik kontağından yangın çıktı, İnfertilite Merkezi de kısmi olarak çöktü. İnfertilite Merkezi'nde 2 personel göçük altında kalırken, UMKE ekiplerince gerçekleştirilen çalışmalarla göçüktekiler sağ olarak çıkarıldı. Deprem sırasında 3 katlı F Blok'ta yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, asansörle çatıda mahsur kalan bir hasta yakınını da kurtardı. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ile Yeni Doğan servislerindeki, aralarında bazı yaralananların da bulunduğu hasta ve personel de dumandan etkilenmemesi için yangın merdiveninden tahliye edildi. Hastaneye gelen vatandaşlar, ekipleri, insanları çatılardan kurtarmaya çalışırken görünce tatbikatı gerçek sandı.

Organizasyonu yapan Sivil Savunma Uzmanı Nuri Sürücüoğlu afete hazırlıklı olmanın önemli olduğunu yapmış oldukları tatbikatla anlattıklarını kaydetti.

Denizli Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan da hayati önem taşıyan afetler konusunda görevli ekibin her zaman bilinçli ve hazır olması gerektiğine vurgu yaparak, tatbikatın gerçeğini aratmadığını söyledi ve emeği geçen tüm personele teşekkür etti.



RÇ (AÖ/CK)