Diyarbakır'ın Ergani Karayolu üzerinde bulunan 1163 yataklı Bölge Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören hastalar, hasta yakınları ve hastanede görev yapan doktor, hemşire, ebe ve yöneticilerinin moral ve motivasyonlarının yükseltilmesi amacıyla başhekim Prof. Dr. Yusuf Yağmur'un girişimiyle 'Sinema Günleri' etkinliği başlatıldı. Hastanenin konferans salonunda ilk olarak Kemal Sunal'ın 'Dokunmayın Şabanıma' adlı filmi gösterildi. 

KÜRTÇE FİLM DE OYNATILACAK

Hasta, hasta yakınları ve personelle birlikte filmi izleyen Başhekim Prof. Dr. Yusuf Yağmur, 'Sinema Günleri' kapsamında Kürtçe dublajlı filmlerin de oynatılacağını söyledi.

Zor hizmet verilen kamu alanlarından birininde hastaneler olduğunu dile getiren Prof. Dr. Yusuf Yağmur, şunları söyledi:

"Hastanede hizmet vermek çok zor. Personelimiz gerçekten özverili bir şekilde çalışıyor. Hasta yakını olmak da çok zor, çünkü sürekli hastalarını bekliyor, durumlarını öğrenmeye çalışıyorlar. Hem hastane personelimiz, hem de hasta ve hasta yakınlarının moral ve motivasyonunu yükseltmek için hastanemizde 'Sinema Günleri' düzenlemeye karar verdik. Hem personelimiz, hem de hasta ve yakınları arasındaki kaynaşmayı bu yola arttırmak istedik. Biz burada bir aile olduğumuzu göstermek için böyle bir uygulama başlattık. Burada özellikle komedi filmleri oynatarak hastane ortamındaki stresi azaltmaya çalışıyoruz. Hastalar, yakınları ve personelerimiz hep beraber oturup gülebilecekleri bir ortam yarattık. Gelişmiş ülkelerde de buna benzer uygulamalara çoksa rastlanıyor. İlk olarak Kemal Sunal'ın filmini oynattık. Önümüzdeki günlerde Kürtçe dublajlı filmler de talep üzerine oynatacağız. Ancak öncelikli hedefimiz herkesin anlayacağı dilden filmleri oynatmaktır."



RY,SS(GG/SS) (FOTOGRAFLI)