Olay, Edremit Devlet Hastanesi'nde saat 16.00 sıralarında meydana gelen geldi. Edremit Devlet Hastanesi idari katında işlem yaptırmaya çalışan Bulut Demirci (38) ve Serdar Gözen (34), iddiaya göre aralarında 2 yıldır husumet bulunan U.B. ve B.B. ile karşılaşınca tartışma çıktı. Taraflar arasındaki sözlü tartışma kısa sürede kavgaya dönüşünce U.B. ve B.B., çevredekilerin dehşet dolu bakışları arasında Serdar Gözen ve Bulut Demirci'ye kurşun yağdırdı. Ağır yaralan Demirci aynı hastanede tedaviye alınırken, Serdar Gözen ise Balıkesir Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Saldırganlar ise olay yerinden motosiklet ile kaçtı.

Olayın büyüme ihtimaline karşılık polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, Edremit Emniyet Müdürü Naci Ünver'de hastaneye gelerek Başhekimi Op. Dr. Atahan Gürkan Acar'dan olayla ilgili bilgi aldı. Başhekim Op. Dr. Acar, "İki gurup arasında silahlı bir kavga yaşandı. Saldırıda iki vatandaşımız yaralandı. Yaralıların ilk müdahalesinden sonra bir tanesi hastanemizde ameliyata alındı. Bir diğeri ise Balıkesir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan birinin durumu ağır. Hastanemiz personelinden yaralımızın olmaması tek tesellimiz" dedi.

Olayla ilgili soruşturma kapsamında polis, zanlılar U.B. ve B.B'yi  kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. Zanlılar ile saldırıya uğrayan kişilerin aileleri arasında daha önce çocuk kavgası nedeniyle husumet bulunduğu ileri sürüldü. Olayla ilgiyi soruşturma devam ediyor.

AE(YY/SSA) (FOTOĞRAF)