Olay, geçen 26 Eylül tarihinde Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Servisinde meydana geldi. İddiaya göre, son bir yılda sırtında çıkan tümörden rahatsız olan 1 çocuk babası Mehmet Reşit Kaplan, hastanede Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı B.Ç., tarafından muayene edildi. Burada 2.5 santimlik tümör ameliyatla alındı. Ameliyattan 3 gün sonra 29 Eylül günü saat 22.00’da Mehmet Reşit Kaplan’ın bilinmeyen bir nedenle akciğerinde aşırı su birikmesi nedeniyle öldü. Yürüyerek geldiği hastanede hayatını kaybeden, yapılan otopsi ardından ailesine teslim edilen Mehmet Reşit Kaplan'ın cenazesi, Şanlıurfa’nın Payamlı Köyü’nde gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

Genç yaşta ölen Mehmet Reşit Kaplan’ın ailesi yaşananlara isyan ederek doktor ve hastane yönetimi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Kardeş acısını yaşayan Kaplan ailesinin fertleri bugünde pankartlı eylem yaptı. Üzerinde 'Burası hastane değil, kasaphane genç insanlar itinayla öldürülür' yazılı pankartı kimseye görülmeden 8 katlı Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi çatısına çıkaran Kaplan ailesinin fertleri çatıdan aşağıya doğru sarkıtırları pankartla hastaneye olan tepkilerini dile getirdi. Pankartın çatıda asıldığını gören hastane personeli ile güvenlikçiler, durumu polise bildirip çatıya çıktı. Hastaneye gelenler, çatıda asılı duran pankartı görünce  şaşırdı. Hastane yönetiminin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri çatıya çıkarak, Kaplan ailesinin fertlerini indirmek için uzun süre uğraştı. Güçlükle çatıdan pankartla birlikte aşağıya indirilen Murat Kaplan, Mehmet Kaplan, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Kaplan ailesinin pankartlı eyleminde hastane bahçesinde bulunan bir kişi gülerek, "Hastanızı başka hastaneye götürseydiniz" sözleri kısa süreli gerginliğe neden oldu.



AL(HK/İD)