Elazığ ve çevresinde 2 günden bu yana yağan kar, yaşamı olumsuz yönde etkilerken, merkez ve ilçelere bağlı 300'den fazla köy yolunun da ulaşıma kapanmasına yol açtı. Özel İdare ekipleri bir taraftan kapalı yolları açmaya çalışırken, Baskil İlçesi'ne bağlı Sarıtaş Köyü Bozarmut Mezrası'nda dün gece kalp spazmı geçiren 62 yaşındaki Zeynep Döğüş'ün hastaneye götürlmesi amacıyla Özel İdare'den yardım istedi. İl özel idare ekipleri, köye kepçe ile giderek hastayı karayoluna kadar getirdi. İl Özel İdare Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu'nun da katıldığı hasta kurtarma çalışmalarında, Bozarmut Mezrası'ndan kepçe ile alınan Zeynep Döğüş, 30 kilometrelik yoldan getirilerek ana yolda bekleyen 112 Acil Ambulans ve sağlık ekiplerine teslim edildi. Hasta kadının oğlu İhsan Döğüş, annesinin dün gece rahatsızlandığını belirterek, "Sabah saatlerinde haber verdik, sağ olsunlar gelip annemi aldılar. Tüm çalışanlara teşekkür ediyorum" dedi.

SON 15 YILIN EN ŞİDDETLİ KIŞI

İl Özel idare Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, son 15 yılın en şiddetli kışını yaşadıklarını belirterek, "Yaşlı bir teyzemizi Bozarmut Mezrası'ndan aldık, yoğun bir kar yağışı var, görüş mesafesi çok az, kar yağışı nedeniyle yollar kapalı. Dün akşam çok rahatsızlanmış bize sabah saatlerinde haber verildi. Hemen ekiplerimizle gelip hastayı aldık ve yolu açtık, yol bizim merkez karayoluna 30 kilometre mesafede. Dünden beri yoğun bir kar yağışı var. Ağın hariç tüm ilçelerimizde kar yağışı var. Son 15 yılın en yoğun kar yağışı görülüyor. 57 iş makinemiz ve 83 personelimizle 24 saat çalışıyoruz." diye konuştu.

GAZETECİLER ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Doğan Haber Ajansı muhabiri Gülbin Yıldız, yerel yayın yapan Kanal E Televizyonu kameramanı Ferhat Atılgan'ı taşıyan Fethi Yavuz yönetimindeki 23 DK 855 plakalı kamyonet, karşı yönden gelen Nevzat Yüzgeç yönetimindeki 23 FN 394 plakalı araçla çarpıştı. Aşırı kar nedeniyle buzlanan yolda kayan araçların kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada, şans eseri ölen ve yaralanan olmadı. Ancak gazetecilerin kameraları kullanılmaz hale geldi.



GY(GG/İD)