Olay, Altındağ semtinde 2009 Eylül ayında meydana geldi. Yakınları, psikolojik tedavi gördüğü belirtilen 60 yaşındaki Ruhan Şen'in başına ateş ederek intihar ettiğini polise bildirdi. Yapılan soruşturma ve balistik inceleme sonucu Ruhan Şen'in oğulları Mehmet ve Volkan ile kızı Sevtap Şen'le birlikte yaşadığı Hasan Kaya, el svaplarında atış artıklarına rastlanılması üzerine gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakıldı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 4 sanık hakkında “kasten insan öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

POLİSLİK MERAKI

İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki son duruşmaya tutuksuz yargılanan Hasan Kaya, Volkan Şen, Mehmet Şen katılırken diğer sanık Sevtap Şen katılmadı. Sevtap Şen, daha önce verdiği ifadesinde olay sırasında kendisinin dışarıda olduğunu ancak ağabeylerinin evde bulunduğunu, annesinin psikolojik ve kanser tedavisi gördüğünü söylemişti. Şen, annesinin ayrıca küçükken girdiği polislik sınavını kazanmasına rağmen gidemediğini, bu nedenle mesleğe karşı büyük ilgi duyduğunu, kendisine polis üniforması alarak evde akşamları giyip gezdiğini öne sürmüştü. Şen, annesinin oyuncak tabancasının bulunduğunu da söylemişti.

DELİL YOK

Duruşmada, esas hakkında mütalaasını sunan Cumhuriyet Savcısı Durmuş Akif Özbek, sanıklar hakkında her ne kadar “kasten insan öldürmek” suçundan dava açılmışsa da, mahkumiyetlerine yeterli delil bulunmadığından ayrı ayrı beraatlerini istedi. Sanıklar ve avukatları da mütalaaya katılarak, beraatlerini talep etti. Mahkeme heyeti, sanıkların Ruhan Şen'i “kasten öldürmek” suçunu işlediklerine dair yeterli ve kesin delil elde edilmediğini belirterek beratine, olayda kullanılan tabanca ve mermi çekirdeğine el kanulmasına karar verip davayı bitirdi. Beraat eden sanıklar, duruşma sonrası “Adalet yerini buldu” dedi.


BK(İÖ/AK)