Eski Emniyet Müdürü ve FETÖ’nün kumpas mağduru olan Hanefi Avcı, 1 Ekim günü Halk TV’de Çağlar Cilara’nın “Günün Konuğu”programına katıldı.

Programda gündemdeki af tasarısından Almanya-Türkiye görüşmesine, FETÖ’den PKK’ya kadar birçok soruyu yanıtlayan Hanefi Avcı, ifadelerinin bir gün sonra hükümete yakın bazı yayın organlarında çarpıtılarak verildiğini söyledi.

Konuyla ilgili Odatv’ye açıklama yapan Hanefi Avcı, “2 Ekim gününde bazı basın organları ve sosyal medyada bazı çevreler Bu Programda ‘Almanya- Türkiye liderler görüşmesinde gündeme gelen PKK, FETÖ aynı şey değildir.’ konusunda sorulara verdiğim cevapların baş kısmını atlayıp ortasında belli bölümler alıntılayarak yanlış kanaat uyandıracak şekilde olayı haberleştirerek kamuoyuna yanlış bilgi vererek, programın tamamını seyredemeyen insanları yanlış yönlendirmeye çalışmışlardır” dedi.

Hanefi Avcı programda dünya devletlerinin FETÖ’yü neden terör örgütü olarak kabul etmediğini anlattı. Programın bir başka bölümünde de, geçmişte PKK ile yapılan mücadelede yapılan yanlışların benzerinin bugün FETÖ mücadelesinde yapıldığına dikkat çekmişti.