Aralarında Osmanlı Hanedanı’ndan Sultan Reşat, 5’inci Murat ve Sultan Hamid’in torunları, tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın da aralarında bulunduğu akraba ve aile dostlarının katıldığı nişan töreni mehter takımının gösterisi ile başladı.

Çiftin nişan yüzüklerini Türkiye’de yaşayan şehzadelerin en yaşlısı olan gelinin dedesi Şehzade Harun Osmanoğlu ile damadın babası tekstil aksesuarı işi ile uğraşan Süleyman Vatansever, taktı.

Gelinin babası Şehzade Orhan Osmanoğlu, “Burada kızımız Nilhan Sultan’ı nişanlandırıyoruz. Yıldız Parkı’nı seçmemizin nedeni ise dedemizin hatırası. Kızımızı inşallah yakında evlendireceğiz. Sultan Abdülhamid Han’ın buraya çok önem verdiğinden dolayı, burayı ben seçtim. Yıldız’ı seçmem biz burada 4 tane cenazemiz, taziyelerimiz oldu. Bu acı günlerimizden sonra güzel bir hatıramız olsun istedik. İstedim ki burada mutlu bir günümüzü yaşatalım. İnşallah bundan sonra aileden mutlu haberler duyacaksınız. Kızımız inşallah mutlu olur. Düğünü eylül ayında planlıyoruz. Beylerbeyi Sarayı’nın bahçesine izin verilirse orada yapmak istiyoruz. İnşallah sayın başbakanımızı da bekliyoruz. İnşallah şahidimiz olacak” dedi.


Prof. Dr. İlber Ortaylı da “Nişan, düğün, sünnet, doğum. Bunlar çok önemli olaylar. Aile biraraya geliyor. Ben de geldim” diye konuştu.



(BB)