Üzerinde ‘AKP’den psikolojik süt zehirlenmesi. Hayaldi gerçek oldu’ yazılı pankartı saat 12.30’da açan 20 kişilik grup adına yapılan basın açıklamasında, “Okullarda ücretsiz süt dağıtılmalıdır ama sağlıklı, nitelikli ve güvenilir biçimde” denildi.

Basın açıklamasını okuyan Maside Şengül, şunları söyledi:


“Yandaş firmaların elinde kalan arz fazlası sütlerin devlet eliyle alınıp öğrencilere ücretsiz dağıtılmasının altında, çocuklarımızın sağlıklarını düşünmek değil. Yandaş şirketleri kurtarmak olduğunu biliyoruz. Dün yaşananlar bu durumun kanıtıdır. Okul sütü projesinin reklam çalışmasına gösterilen özenin onda biri proje alt yapısını oluşturmaya gösterilse, bu vahim durum ortaya çıkmazdı. Veliler ve öğretmenler panik halindeyken AKP’lilerden ve çeşitli il valilerinden gelen açıklamalar çocuklarımızın nasıl bir kafa yapısına emanet olduğunu gösterdi. Yaşanan en kitlesel zehirlenmelerden biri olarak tarihe geçecek skandalın üstünü örtmek için pişkinliğe vurdular. Bilsinler ki çocuklarımız sahipsiz değildir.”


OLAYDAN SONRA EVE ANKET GÖNDERİLDİ

Maside Şengül, Mecidiyeköy’de bir ilköğretim okuluna okuyan oğlu için okul dönüşü bir form verildiğini söyleyerek, “Çocuğunuzun süte alerjisi var mı? Yoğurt yiyince problem yaşıyor mu? gibi sorular vardı. Bu anket proje başlamadan önce yapılmalıydı” dedi.

(BB)